Hizbullah Sözcüsü Afifi: "Savaş henüz başlangıç aşamasında"

Hizbullah Sözcüsü Afifi, "Saldırılarımızdan sadece birkaçını gördünüz" diye seslendiği İsrail Ordusu'na karşı esnek bir savunma yapacaklarını söyledi.

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 20:41
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 21:08
Hizbullah Sözcüsü Afifi: ''Savaş henüz başlangıç aşamasında''
CS
Canan Salman Muhabir

Komuta kademesi yok edilse de Hizbullah hiyerarşik örgütlü yapısını sürdürüyor.

Bu yüzden İsrail neredeyse her gün Lübnan’ın başkentinde Hizbullah’ın kalesi olarak nitelenen Dahiye bölgesini vuruyor.

Ama Hizbullah tonlarca bombaya rağmen Dahiye’de basın toplantısı yaparak İsrail’e “buradayız” mesajı verdi.

Hizbullah Sözcüsü Muhammed Afifi basın toplantısında, İsrail sansürü altında hareket ettikleri gerekçesiyle bazı medya organlarını eleştirirken sahada yaşananları doğru aktaranlara ise teşekkür etti.

"İsrail, zaman ayarlı füzelerle banliyöleri bombalıyor"

İsrail'in başkent Beyrut'un güney banliyösünü sözde “silah depolarını vuruyorum” diyerek bombalamaya devam ettiğine işaret eden Afifi, İsrail’in gerekçelerine kimsenin inanmadığını ifade etti.

İsrail'in daha önce Lübnan'dan Suriye'ye geçiş güzergahındaki Masna yolunu vurduğunu hatırlatan Hizbullah Sözcüsü, çukurun doldurulmasının engellediğini dile getirdi. Afifi, bunu "insanlık suçu" olarak değerlendirdi.

"BM güçlerine, karargahlarına ve tesislerine yönelik saldırı kınanacak bir eylemdir"

Hizbullah Sözcüsü, BM güçlerine, karargahlarına ve tesislerine yönelik saldırıları da kınanacak bir eylem olarak tanımladı. 

Muhammed Afifi, BM'nin ve uluslararası toplumun bu vahim saldırılar karşısında yaptıkları çekingen kınama açıklamaları dışındaki tavrını sorguladıklarını belirtti.

"Tankların geldiği 1982 yılında değiliz"

Uluslararası toplum ve kararların İsrail’i caydırmadığına işaret eden Afifi,  düşmanı caydıracak olgunun sadece "güç ve direniş" olduğunu  vurguladı.

Afifi, "Düşmana şunu söylüyorum; saldırılarımızdan sadece birkaçını gördünüz." Sözleriyle İsrail Ordusunu tehdit etti.

İsrail'in kara saldırılarıyla ilerlema kaydedemediğini de söyleyen Afifi, Lübnan'ın güneyinde statik değil esnek bir savunma yaparak pusular, bombalar ve farklı yollarla İsrail'e kayıplar verdirip geri çekilmeye zorlayacaklarını açıkladı.

Hizbullah Sözcüsü Afifi, savaşın henüz başlangıç aşamasında olduğunu da belirterek “Bu nedenle acele etmeyin. Tankların geldiği 1982 yılında değiliz." Şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa