Baba ile oğlu, hasta taşıyan ambulansın önünü kesip sürücüyü darbetti

Bursa’da yaşanan olayda, kalp krizi geçiren bir hastayı taşıyan ambulansın yolu, tekstilci S.Y. ve oğlu M.Y. tarafından kesilerek sürücü darbedildi.

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 22:40
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 22:58
Baba ile oğlu, hasta taşıyan ambulansın önünü kesip sürücüyü darbetti
CS
Canan Salman Muhabir

Bursa’da, kalp krizi geçiren bir hastanın bulunduğu ambulansın yolunu kesen tekstilci S.Y. ve oğlu M.Y. paramedik sürücü Muhammed Ali Karasulu'yu darbetti.

O anlar, ambulansın araç içi kamerasına yansıdı. Görüntülerde, ambulansın emniyet şeridinde durduğu ve S.Y.'nin otomobilini ambulansın önüne çektiği, ardından oğlu M.Y. ve diğer oğlu S.Y. ile birlikte araçtan inerek ambulansa yaklaştıkları görülüyor.

Baba S.Y. ve oğulları, cep telefonlarıyla ambulansın arkasında hasta olup olmadığını kontrol ederken, sürücü Karasulu’nun boğazını sıktıkları iddia edildi.

Yumruklu saldırı anı kamerada

Görüntülerde, olay sırasında kadın sağlık görevlisinin tepkisine öfkelenen M.Y.’nin, ambulans şoförü Karasulu’ya defalarca yumruk attığı anlar da yer aldı. Olayın ardından baba ve oğullarının, otomobillerine binip uzaklaştıkları da kamera tarafından görüntülendi.

Telefon görüntüleri ortaya çıktı

Ayrıca S.Y. ve oğullarının, olay öncesinde cep telefonlarıyla emniyet şeridinde ilerleyen ambulansı görüntüledikleri kayıtlar da ortaya çıktı. Bu görüntülerde, ambulansın önünü kesen S.Y.’nin, sürücü Karasulu’ya “İl Sağlık Müdürü’ne atıyorum şimdi” diyerek küfrettiği duyuluyor.

Yoldaki tartışma anı

Ambulansın kabin kamerasına yansıyan diğer görüntülerde ise sürücü Karasulu'nun seyir halindeyken otomobildeki şüphelilerle tartıştığı, daha sonra S.Y. ve oğullarının ambulansın önünü kesip Karasulu'yu aracın kapısına doğru ittiği görülüyor.

Olayın ardından Karasulu, kadın sağlık görevlisiyle birlikte hastayı hastaneye yetiştirmek üzere yollarına devam etti.

Gözaltına alınıp adliyeye sevk edildiler

Olay sonrası gözaltına alınan S.Y. ve oğlu M.Y., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. M.Y. savcılıktaki ifadesinde, “Ambulans birden fren yaptı. Şoför camını açıp bize küfrederek ‘Arkamdan niye takip ediyorsun?’ dedi. Biz de aracımızı kenara çektik, ambulans şoförü de durdu. Babam telefonla video çekip, ambulans şoförüne ‘Seni Sağlık Müdürlüğüne göndereceğim’ dedi. Şoför babamın üstüne yürüyünce, ayağıma bastı ve ben de kendimi savunmak için onu ittirdim ve yumrukladım” şeklinde savunma yaptı.

"Oğluma zarar vermemesi için ittim"

Baba S.Y. ise ifadesinde, ambulans şoförünün küfür etmesi üzerine olayın yaşandığını öne sürdü. Oğlunun ambulans şoförüne zarar vermesini engellemek için müdahale ettiğini iddia ederek, “Ben sadece oğluma zarar vermemesi için ambulans şoförünü sakinleştirmek amacıyla yakasından tuttum, ama boğazını sıkmadım” dedi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa