Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu

Ankara Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 23:03
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 23:16
Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu
AA
Kaynak AA

Çankaya Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri, edebiyat ve müzik dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Tören, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleştirildi. Şair ve yazar Ahmet Telli edebiyat, genç piyanist ve akademisyen Can Çakmur ise müzik dalında ödüle layık görüldü.

Ünlü isimler törene katıldı

Törene ünlü piyanist Fazıl Say, mezzosoprano Seda Kırankaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka ve Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de törene bir mesaj göndererek ödül kazanan sanatçıları tebrik etti.

Ahmet Say'a övgü

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, törende yaptığı konuşmada Ahmet Say'ı "kıymetli bir edebiyatçı ve eşsiz bir piyanist" olarak tanımladı. Say'ın insan olmanın haysiyetini ömrü boyunca taşıyan, haksızlık ve hukuksuzluklara karşı duran biri olduğunu ifade eden Güner, onun bu duruşunun bedelini ödemekten çekinmediğini belirtti.

Ahmet Telli ve Can Çakmur’a ödüller

Edebiyat ödülünü alan şair ve yazar Ahmet Telli, ödülünü aldıktan sonra bir şiirini okuyarak davetlilere duygusal anlar yaşattı. Müzik ödülünü alan genç piyanist Can Çakmur ise ödülünü Fazıl Say’ın elinden aldı ve ardından solo bir performans sergiledi. Çakmur'un performansı büyük beğeni topladı.

Fazıl Say'dan teşekkür

Fazıl Say, törende yaptığı kısa konuşmada Say ailesi olarak bu organizasyonun kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti. Ödül töreninde heykeltıraş Metin Yurdanur’a da törenin ödül heykelciklerini hazırladığı için plaket ve çiçek takdim edildi.

Ödüllerin verilmesinin ardından Fazıl Say ve mezzosoprano Seda Kırankaya sahne alarak bir konser verdi. Tören, müzikseverler için unutulmaz bir performansla sona erdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa