Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 300 itfaiyeci alımı süreci başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), bünyesinde görev almak üzere 300 itfaiye eri alımı yapacağını duyurdu.

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 00:57
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 00:58
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 300 itfaiyeci alımı süreci başladı
CS
Canan Salman Muhabir

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre, alımlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak açıktan atama yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Başvuru şartları ve gereken nitelikler

Başvuru yapacak adayların bazı temel nitelikleri karşılaması gerekiyor. İtfaiyecilik ve yangın güvenliği, itfaiyecilik ve sivil savunma, ya da sivil savunma ve itfaiyecilik alanlarında ön lisans diplomasına sahip olmak, adaylar için zorunlu koşul olarak belirlendi.

Bunun yanı sıra, adayların en az C sınıfı sürücü belgesi sahibi olması ve 2022 KPSS'de P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekiyor.

Başvuru süreci ve sınav detayları

Adaylar, sözlü ve uygulamalı sınavlara katılabilmek için 18-22 Kasım 2024 tarihleri arasında şahsen başvuru yapacaklar. Başvurular, İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na yapılacak ve adayların başvuru sırasında sağlık personeli gözetiminde boy ve kilo ölçümü yaptırmaları gerekecek.

Başvuruları kabul edilen ve sınava girmeye hak kazanan adaylar, 28 Kasım 2024 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sitesi olan "www.ankara.bel.tr" adresinde ilan edilecek.

Sözlü ve uygulamalı sınav tarihleri

Sınav süreci, 2 Aralık 2024 tarihinde başlayacak ve 18 Aralık 2024'e kadar devam edecek. Sözlü ve uygulamalı sınavlar, İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın yerleşkesinde yapılacak. Bu sınavlar, adayların fiziksel ve teorik yetkinliklerini değerlendirmeye yönelik olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği bu alım, kentte yangına müdahale kapasitesi  ve sivil savunmayı güçlendirme amacı taşıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa