Yalova'da kimyasal üretim fabrikasında sızıntı!

Yalova'da meydana gelen olayda kimyasal üretim fabrikasında gaz sızıntısı yaşantı. Ekiplerin çalışması devam ederken valilikten açıklama geldi...

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 04:50
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 04:50
Yalova'da kimyasal üretim fabrikasında sızıntı!
DHA
Kaynak DHA

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde, kimyasal madde üretimi yapan bir fabrikada gece saatlerinde amonyak ve metilamin sızıntısı yaşandı. Olay, fabrikanın borularından birinde meydana gelen çatlak sonucu gerçekleşti.

Ekipler Hızla Müdahale Etti

Sızıntı fark edildikten sonra AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, sızan gazı kontrol altına almak için suyla apsorve işlemi gerçekleştirdi. Müdahale sayesinde sızıntı kısa sürede kontrol altına alındı.

3 İşçiye Oksijen Tedavisi Uygulandı

Yaşanan gaz sızıntısından etkilenen 3 işçiye, tedbir amaçlı oksijen tedavisi uygulandı. İşçilerin durumu hakkında detaylı bilgi verilmezken, tedavi işlemleri sonrasında sağlık durumlarının stabil olduğu öğrenildi.

KBRN Ekipleri Bölgeye Sevk Edildi

Olayın ciddiyeti göz önüne alınarak, Bursa’dan Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekipleri de güvenlik amacıyla bölgeye yönlendirildi. KBRN ekiplerinin tedbir amaçlı kontrollerine devam ettiği bildirildi.

Yalova Valiliğinden açıklama geldi

Yalova Valiliği, Çiftlikköy ilçesi Taşköprü beldesinde bulunan kimyasal madde üretim fabrikasında yaşanan amonyak ve metilamin sızıntısı hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Valilik, olayın hızla kontrol altına alındığını ve gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Açıklamada, saat 23.45 sıralarında Kuzey AKKİM fabrikasında amonyak ve metilamin sızıntısının tespit edildiği, olay yerine Yalova AFAD’ın 2 ekibi, sağlık görevlileri ve itfaiyenin sevk edildiği belirtildi. Fabrika yönetimi tarafından sızıntının bulunduğu bölgenin bloke edilerek tesisin devreden çıkarıldığı ifade edildi.

Valilik açıklamasında, sızıntıdan etkilenen 3 kişinin solunum tedavisi gördüğü ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Gazın suyla apsorve edilerek temizlendiği ve saat 00.30 itibariyle sızıntının tamamen kontrol altına alındığı vurgulandı.

Yalova, Bursa, Sakarya ve fabrika ekipleri tarafından yapılan ölçümlerde, olay yerinde herhangi bir gaz kaçağının tespit edilmediği de açıklamada yer aldı. Böylece, çevre güvenliği sağlanmış oldu ve bölgedeki risk ortadan kalktı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa