CHP Kadın Kolları'ndan Ankara'da 'simsiyah' yürüyüş!

CHP Kadın Kolları üyeleri, kız çocuklarının kaybolmasını ve öldürülmesini protesto etmek amacıyla Ankara'da yürüyüş gerçekleştirdi.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 05:30
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 05:30
CHP Kadın Kolları'ndan Ankara'da 'simsiyah' yürüyüş!
EM
Erhan Meyveci Editör

Ankara'da, CHP Kadın Kolları üyeleri, kaybolan ve öldürülen kız çocuklarını protesto etmek amacıyla "Simsiyah" giyinerek bir yürüyüş düzenledi. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında yapılan bu etkinliğe, DEVA ve Gelecek Partisi'nin kadın milletvekilleri, CHP'li Grup Başkanvekili, Genel Başkan yardımcıları, parti meclis üyeleri ve MYK üyeleri de katıldı. Yürüyüş, Kuğulu Park’tan başlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kadar devam etti.

CHP Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya: "Ne Acıdır ki Çocuklar Hayatta Kalma Mücadelesi Veriyor"

Yürüyüş sırasında kadınlar, üzerinde "Çocuk bedenime dokunma", "Sen, ben, biz birbirimizin çaresiyiz" gibi sloganların yazılı olduğu pankartlar taşıdı. Türkiye Belediyeler Birliği önünde bir basın açıklaması yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya, çocukların cinsiyetlerinden dolayı maruz kaldıkları eşitsizlik, istismar ve yaşam mücadelesine dikkat çekti. Kaya, Birleşmiş Milletler'in 2012 yılından beri kız çocuklarının yaşadığı sorunları gündemine aldığını belirterek, Türkiye'deki durumun giderek kötüleştiğini vurguladı.

"İstismarcılara Karşı Birlik Olma Zamanı"

Kaya, Türkiye'de çocukların temel yaşam haklarının bile ellerinden alındığını, adalete olan inançlarını kaybettiklerini belirterek, son yıllarda çocuk istismarı ve ölümlerindeki artışa dikkat çekti. Son bir buçuk yılda 2 bin 450 çocuğun önlenebilir nedenlerle hayatını kaybettiğini, 52 çocuğun ise yaşamına son verdiğini ifade eden Kaya, İstanbul’da sadece son 5 yıl içinde 10 bin 844 çocuğun cinsel istismar mağduru olduğunu söyledi.

Kaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Gün, çocuk istismarcılarının sırtını sıvazlayanların elini kırma günüdür. Gün, ülkeyi getirdikleri bu halin hesabını sorma günüdür."

Bu çağrıyla, çocuk istismarı ve şiddetine karşı toplumsal farkındalık yaratılması amacıyla yürüyüş sona erdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa