Rusya'nın İnguşetya bölgesinde 3 kişi öldürüldü

Rusya'da meydana gelen olayda İnguşetya bölgesinde bir araca ateş açılması sonucu 3 kişinin öldürüldüğü bildirildi...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 06:50
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 06:50
Rusya'nın İnguşetya bölgesinde 3 kişi öldürüldü
EM
Erhan Meyveci Editör

Rusya'nın İnguşetya Cumhuriyeti'nde meydana gelen silahlı saldırıda, kimliği henüz belirlenemeyen kişiler bir araca ateş açtı. Olayda biri polis olmak üzere 3 kişi yaşamını yitirdi.

Polis ve Sivil Kurbanlar

Rus haber ajansı Tass'a göre, saldırının hedefi olan araçta polislerin de bulunduğu ifade edildi. İlk belirlemelere göre saldırıda ölen 3 kişi arasında bir polis memuru yer alıyor. Ayrıca saldırı sonucunda yaralanan kişiler de olduğu belirtildi.

Soruşturma Başlatıldı

Yetkililer, saldırının ardından bölgeyi güvenlik altına alarak olaya ilişkin kapsamlı bir soruşturma başlattı. Saldırganların kimliklerinin tespit edilmesi ve olayın arka planının aydınlatılması için çalışmalar sürüyor.

Putin ve Pezeşkiyan Aşkabat'ta İlk Kez Bir Araya Geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta düzenlenen bir zirve kapsamında ilk kez yüz yüze görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, bölgesel ve uluslararası konuların yanı sıra ikili ilişkilerin geliştirilmesine odaklandı.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin ve Pezeşkiyan'ın heyetlerle başlayan görüşmeleri daha sonra ikili bir oturumla devam etti. Putin, İran ile Rusya arasındaki ilişkilerin olumlu bir seyir izlediğini ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin bu yıl arttığını belirtti. Ayrıca, Putin, İran ile uluslararası alanda ortak çalışmalar yürüttüklerini ve iki ülkenin dünya meselelerine dair görüşlerinin çoğu zaman örtüştüğünü vurguladı.

Putin, İran'ın Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ve BRICS'e katılımına dikkat çekti. Görüşmede, Pezeşkiyan ile Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da 22-24 Ekim tarihlerinde düzenlenecek BRICS Zirvesi'nde ayrı bir toplantı yapmayı planladığını da açıkladı.

Ayrıca, Vladimir Putin'in, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile ayaküstü bir görüşme gerçekleştirdiği ve bu görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin de ele alındığı bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa