Suriye'den gönderilen İHA işgal altındaki Golan Tepeleri'ne düştü

İsrail ordusu, Lübnan'dan fırlatılan insansız hava aracının ise Tel Aviv'de bir binada hasara yol açtığını açıkladı. İşte bölgedeki son durum...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 07:30
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 07:30
Suriye'den gönderilen İHA işgal altındaki Golan Tepeleri'ne düştü
EM
Erhan Meyveci Editör

İsrail ordusu, Suriye'den fırlatılan bir insansız hava aracının (İHA) İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne düştüğünü duyurdu. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, İHA İsrail hava sahasını ihlal ettikten sonra Golan Tepeleri'nin kuzeyindeki açık bir alana düştü. Olayda herhangi bir yaralanma kaydedilmezken, güvenlik sirenlerinin çaldığı belirtildi.

Son olarak İsrail ordusu, Eylül ayında da Suriye'den gelen bir İHA'nın tespit edildiğini açıklamıştı.

Lübnan'dan Fırlatılan İHA Tel Aviv'de Hasar Yarattı

İsrail ordusu, Lübnan'dan fırlatılan iki İHA'dan birinin imha edildiğini, diğerinin ise Tel Aviv'in kuzeyindeki Herzliya'da bir binaya düştüğünü açıkladı. Düşen İHA'nın binada hasar yarattığı, ancak yaralanma olmadığı bildirildi. Bu olay, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların son döneminde Lübnan'dan gelen İHA'ların Tel Aviv'e ulaşması açısından bir ilk oldu.

Herzliya, Tel Aviv'in stratejik noktalarına yakınlığıyla bilinirken, Hizbullah halkı askeri üslerin çevresinden uzak durmaları konusunda uyardı.

İsrail'in Lübnan'daki Saldırılarında 2.229 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail ordusu, Hizbullah ile devam eden çatışmalar çerçevesinde Lübnan'ın güney kentlerine ve Bekaa ile Baalbek bölgelerine yoğun hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2.229 kişi öldü, 10.380 kişi yaralandı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybetti. İsrail bombardımanı nedeniyle yüz binlerce kişi yerinden oldu ve ülke içindeki göç dalgası sürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa