Çanakkale'de sahte mehdi ve müritlerine gözaltı...

Çanakkale'de dini inanç ve duyguları kullanarak, suç örgütü kurup nitelikli dolandırıcılık gerçekleştirenlere yönelik operasyonda 10 şüpheli tutuklandı...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 07:50
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 07:50
Çanakkale'de sahte mehdi ve müritlerine gözaltı...
EM
Erhan Meyveci Editör

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde suç örgütü kurarak nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 16 şüpheliden 10'u tutuklandı. Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, insanların dini inanç ve duygularını istismar ederek maddi kazanç sağladıkları öne sürülen şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Mustafa Ç. ve 9 Kişi Tutuklandı

Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Mustafa Ç. ve 9 kişi, "çıkar amaçlı suç örgütü kurma" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla tutuklandı. Diğer 6 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın Ayrıntıları

Soruşturma kapsamında İstanbul'dan gelerek Bayramiç kırsalında bir termal tesise yerleşen Mustafa Ç. ve beraberindeki 15 şüphelinin, insanların dini inançlarını kullanarak gayrimenkul satışı ve kredi çektirme yoluyla maddi kazanç sağladıkları tespit edildi. Operasyonda şüphelilerin ikamet ettikleri tesiste yapılan aramalarda silahlar, çok sayıda fişek, bıçak, 275 bin lira nakit para, cep telefonları ve bilgisayarlar ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, Çanakkale Adliyesi'ne sevk edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa