A Milli Futbol Takımında hedef liderlik!

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki üçüncü maçında Karadağ'ı 1-0 yenen A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu maçı değerlendirdi...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 08:30
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 08:30
A Milli Futbol Takımında hedef liderlik!
EM
Erhan Meyveci Editör

A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta Karadağ karşısında alınan 1-0'lık galibiyetin ardından basına önemli açıklamalarda bulundu. Çalhanoğlu, galibiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, hedeflerinin gruptan lider olarak çıkmak olduğunu vurguladı.

"Rakibi Küçümsemedik"

Hakan Çalhanoğlu, maçın zor geçtiğini ve rakibi küçümsemediklerini belirtti. Karadağ’ın iyi oyunculara sahip olduğunu söyleyen kaptan, zeminin zorlayıcı olduğunu ancak sabırlı oyunla sonuca ulaştıklarını ifade etti. "Sonuna kadar inandık, oyundan kopmamaya çalıştık. Golü bulduktan sonra rahatladık ama en önemlisi oyundan düşmemekti," dedi.

"Galibiyet İçin Mutluyuz"

Maçın ardından Galler ve İzlanda'nın berabere kalmasının kendileri için avantaj olduğunu belirten Çalhanoğlu, İzlanda'da zor bir maç beklediklerinin de altını çizdi. "Oraya gittim biliyorum, soğuk bir havada zor olacak ama inşallah galibiyetle döneriz," ifadelerini kullandı.

"Baskı Hissetmedik, Oyuna Odaklandık"

Takımın golü geç bulmasının baskı yaratmadığını söyleyen Hakan Çalhanoğlu, "Biz her rakibe saygı duyuyoruz. Oyunumuza odaklanmıştık. Zordu ama tüm oyunu biz yönlendirdik," şeklinde konuştu. Ayrıca takımın maçı yüzde 100 performansla oynadığını ve bu birlikteliğin başarıda önemli olduğunu belirtti.

"Liderlik Hedefimiz, İzlanda Zorlu Rakip"

Grubun diğer maçında Galler ve İzlanda'nın berabere kalmasının Türkiye adına avantaj olduğunu belirten Hakan Çalhanoğlu, grubun lideri olma hedefini yineledi. "İzlanda zor bir rakip, orada da zor bir maç olacak. Ama takıma güveniyorum, güzel bir havamız var ve galibiyetten sonra daha da güzel oluyor," dedi.

Son olarak Çalhanoğlu, takımın yüzde 90 ihtimalle gruptan çıkacağını düşündüğünü belirterek umutlu olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa