ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Orta Doğu'da İsrail ile İran arasında gerilim tırmanırken ABD'den bir hamle geldi. ABD, İran'a karşı yaptırım alanlarını genişletti.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 09:24
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 09:38
ABD'den İran'a yeni yaptırımlar
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

İsrail'in saldırıları bölgede yoğunlaştı.

Netanyahu hükümeti, çevresindeki ülkelere saldırmaya devam ediyor. Bir yandan Gazze'de soykırım yapan İsrail diğer yandan Lübnan'ı bomba yağmuruna tuttu.

Başken Beyrut'un güneyinde sözde Hizbullah karargahlarının olduğunu iddia eden İsrail bu bölgeleri yoğun ateş altına aldı. Güneyin yanı sıra merkezde de patlama oldu. İsrail'in bombalı saldırısında çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in bir sonraki hedefi ise İran... Ancak İsrail, İran'ın elindeki nükleer silahlardan çekiniyor. 

İran ise İsrail'e karşı dik tutumunu sürdürüyor. Savaş istemediklerini söyleyen İran yönetimi haklarını koruduklarını her defasında dile getiriyor. 

Olası İran'a saldırı öncesi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi yaşandı. Görüşmede, İran'a yapılacak saldırı ve harekatla ilgili istişare yapıldığı belirtildi.

İran'a yaptırımlar genişletildi

ABD Başkanı Joe Biden da İsrail'e füze saldırısı düzenleyen İran'a yeni yaptırımlar dahil, verilecek karşılığın neler olabileceğini G7 liderleriyle görüştüğünü açıklamıştı.

ABD yönetimi, İsrail'e düzenlediği saldırıya yanıt olarak İran'ın petrol ve petrokimya sektörlerine yönelik yaptırımları genişlettiğini duyurdu. ABD,  İran'ın enerji gelirlerini elde etme kabiliyetini sınırlayarak ülkenin üzerindeki mali baskının artırıldığı aktarıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa