Ukrayna gece kulüplerinden asker topladı

Ukrayna'da gece kulüplerine baskın düzenleyen ordu, seferberlik kapsamında erkekleri toplayarak cepheye götürdü.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 10:51
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 11:16
Ukrayna gece kulüplerinden asker topladı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Rusya ile savaşın devam ettiği Ukrayna’da, askeri seferberlik süreci daha da sıkılaştırıldı. 

Ukrayna Parlamentosu'nun onayladığı yeni yasa, seferberlik şartlarını daha katı hale getirdi ve ülke genelinde askeri kayıt zorunluluğunu artırdı. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte yetkililer, askere çağrılacak erkekleri tespit etmek amacıyla geniş çaplı denetimler yapmaya başladı.

Şehir genelinde kontrol noktaları kuruldu

Yeni seferberlik yasası kapsamında, askere çağrılmak istemeyen sivilleri tespit etmek için ülkenin birçok noktasına kontrol noktaları kuruldu. Görevliler, şehir içinde sokak sokak dolaşarak erkekleri askeri kayıtlara almak amacıyla kimlik kontrolleri gerçekleştiriyor. Kontrol noktaları, Kiev başta olmak üzere pek çok büyük şehirde rastgele yerlere kuruluyor ve askere gitmeyen kişilere yönelik denetimler sıkılaştırılıyor.


Gece kulüpleri ve restoranlara baskın

Denetimlerin yanı sıra, Ukrayna'da yetkililer çeşitli baskınlarla da asker kaçağı durumundaki kişileri yakalamaya çalışıyor. Bölgesel İşe Alma Merkezleri yetkilileri, Kiev'deki bazı büyük etkinliklerde ve sosyal alanlarda operasyonlar düzenledi. Kiev’de,  gece kulüpleri ve restoranlara baskınlar düzenlendi. Bu baskınlar sırasında askere kayıt yaptırmamış kişiler zorla askere götürüldü. 

Ukrayna'nın çeşitli yerlerinde yürütülen bu operasyonlar, ülkedeki askeri güçleri artırmak ve cephedeki asker ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılıyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa