Hizbullah, İsrail'e ait patlayıcı fabrikasına saldırı düzenledi

Savaşın sürdüğü Orta Doğu'da Hizbullah, İsrail'e ait patlayıcı fabrikasına saldırı düzenlediğini açıkladı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 11:14
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 11:18
Hizbullah, İsrail'e ait patlayıcı fabrikasına saldırı düzenledi
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Lübnan'da Hizbullah güçleri, İsrail'in Hayfa kentinin güneyinde bulunan bir patlayıcı madde fabrikasına füzeli saldırı düzenlediklerini açıkladı. Hizbullah’a yakın Al-Mayadeen televizyon kanalının, örgütün operasyon odasından aktardığı bilgilere göre, gece boyunca İsrail ordusuna yönelik bir dizi saldırı gerçekleştirildi.

Hizbullah'ın açıklamasına göre, İsrail’in kuzeyinde, Hayfa’nın güneyinde yer alan "7200 Üssü" olarak bilinen bir patlayıcı madde fabrikasına füze saldırısı düzenlendi. Ancak, saldırı sonucunda herhangi bir can kaybı ya da maddi hasar hakkında detaylı bilgi verilmedi. Saldırının ardından İsrail ordusunun nasıl bir yanıt verdiği konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Golan Tepeleri ve diğer Bölgeler de hedef alındı

Hizbullah, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri’nde bulunan Homa Askeri Üssü’nün yanı sıra, Arab Aramshe olarak bilinen Ceradih bölgesinin de füze saldırılarına maruz kaldığını belirtti. Bu bölgelerin İsrail ordusu için stratejik öneme sahip olduğu bilinirken, yapılan saldırılarla ilgili ayrıntılı bilgi henüz paylaşılmadı.

Hizbullah, ayrıca İsrail’in kuzeyindeki Zarit bölgesinde İsrail askerlerinden oluşan bir grubun topçu atışlarıyla hedef alındığını duyurdu. Bu saldırının sonuçları hakkında henüz net bir bilgi yok.

Saldırıların Haya, Taberiyye ve Akka’daki çeşitli askeri mevzilere de yapıldığı bildirildi. Füze saldırılarının bu bölgelerde ne kadar hasara yol açtığı ya da İsrail ordusunun bu saldırılara nasıl yanıt verdiği konusunda da henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Lübnan'ın güneyinden İsrail’e geçmeye çalışan askeri araçlara Hizbullah mensuplarının müdahale ettiği ve bu bölgede çatışmaların yaşandığı da gelen bilgiler arasında. Hizbullah, İsrail ordusunun sınırda gerçekleştirdiği hamlelere karşılık verdiğini ve çatışmaların gece boyunca sürdüğünü belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa