Erdoğan'dan ziyaret dönüşü açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan’daki temaslarının ardından dönüşte önemli başlıkları paylaştı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 13:12
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 14:11
Erdoğan'dan ziyaret dönüşü açıklamalar
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretleri kapsamında önemli anlaşmalara imza attı.

İki ülkeye temaslarını noktalayan Erdoğan, Türkiye'ye döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönüşte ise gündeme dair konuları değerlendirdi.

Dış politikada Orta Doğu'da yaşanan İsrail soykırımına ilişkin konuşan Erdoğan, İsrail'in yaptıklarının kulak ardı edilemeyeceğini vurguladı.  İsrail'in sadece saldırdığı Filistin ve Lübnan'ın istikrarını hedef almadığını belirten Cumhurbaşkanı, İsrail'in soykırımı ve savaş politikasını çevreye de yaydığını söyledi.

Provokasyon karşısında duracaklarını yineleyen Erdoğan, Bunlara karşı eli kolu bağlı duran bir hükümet yok diyerek vatandaşlara da seslendi, "Vatandaşlarımız sosyal medya başta olmak üzere birçok mecradaki organize yalanlara karşı son derece dikkatli olmalıdır. Her duyduklarına inanmamalı, resmî açıklamalara odaklanılmalıdır. " ifadelerine yer verdi. İç cephenin sağlam tutulması gerektiğinin altını çizdi.

İsrail'in soykırımı dünyanın göreceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze ve Lübnan'ın özgür kalacağını İsrail ve Netanyahu'nun ise soykırım hesabını vereceği ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun rüyasının son bulacağını söyledi. 

İsrail'in Suriye'yi de vurmasıyla ilgili de açıklama yapan Erdoğan sınır ötesinde yaşananlar dair Rusya'ya atıfta bulundu. Rusya'nın atacağı adımların beklendiğini dile getirdi. 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in deniz yetki alanlarının belirlenmesi için fırsat doğduğunu ve cesur adımlar atılması gerektiğine dair konuşan Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan arasındaki kronik sorunun çözülmesi için çalışıldığını söyledi. Nitelikli bir müzakere anlayışının benimsendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, soruların çözüm bulması iki ülke içinde önemli olacağını belirti," Türkiye ile Yunanistan ilişkileri, bu esas ekseninde inanıyorum ki daha güzel günlere doğru ilerliyor." dedi.

Dış siyasetin ardından Türkiye gündemine ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti ile tokalaşmasını ve son günlerde işlenen suçlar ve yapılandırılması planlanan yeni yargı sistemiyle ilgili de mesajlar verdi.

Erdoğan, Bahçeli’nin yeni yasama yılı açılışında DEM Partili milletvekilleriyle tokalaşmasının anlamlı olduğunu söyledi.  Adımların çoğalmasıyla  Anayasa konusunda toplumsal mutabakatın tabanın da genişleyeceğinin altını çizdi. 

Artan şiddet olaylarına değinen Erdoğan, cezasızlık algısına izin vermeyeceklerini söylerken cezaların ıslah edici ve caydırıcı olması adına sorunlu alanlara neşter vuracaklarını yineledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'de değişim sürecinin olabileceği mesajını da verdi. Partide sürekli değişimin yaşandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni süreçte kabine ve genel başkan yardımcılarında değişiklik yaşanabileceğini söyledi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa