İstanbul ile Edirne arasında makas daralacak

Abdulkadir Uraloğlu 'Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi' hakkında konuştu. Uraloğlu, İstanbul ile Edirne arasındaki mesafenin 1,5 saate ineceğini söyledi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 15:54
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 16:15
İstanbul ile Edirne arasında makas daralacak
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı’nın Halkalı-Ispartakule kesiminde devam eden çalışmalara dair bilgi verdi.


Asya ile Avrupa kıtaları arasında demiryolu koridoru olarak değerlendirilen İpek Demiryolu projesinin hayata geçirileceğini söyleyen Uraloğlu, bu projenin ise titizlikle ele alındığını belirtti.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı’nın Çerkezköy-Kapıkule kesiminin saatte 200 kilometre hız kapasitesi olduğunu söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projenin yük taşıma kapasitesini arttırarak Türkiye’nin yüksek standartlı demiryolu hattıyla Avrupa Birliği’ne bağlanmasını sağlayacağını ifade etti. 


Gerçekleştirilen hattın Asya’dan gelen trenlerin Avrupa’ya geçişindeki ilk noktayı oluşturmasıyla İpek Demiryolu projesinin en önemli halkasını oluşturduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, 

Bakan Uraloğlu, Halkalı – Ispartakule – Çerkezköy – Kapıkule Hızlı Tren Hattı’nın yaklaşık 229 kilometre olduğunu paylaşarak  yolcu seyahat süresinin 4 saatten bir saat 30 dakikaya, yük taşıma süresinin ise 8 saat 30 dakikadan 3 saat 30 dakikaya düşmesini planladıklarını söyledi.Böylelikle  İstanbul ile Edirne arasındaki mesafe de  1,5 saate inecek.

Kapıkule-Çerkezköy etabının genelinde yaklaşık yüzde 88 fiziki ilerleme sağlandığını söyleyen Uraloğlu çalışmaların 2025 yılı sonunda tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. Uraloğlu diğer yandan Eskişehir-Ankara, Ankara-Sivas Yüksek hızlı trenler ile bugüne kadar 91 milyonun üstünde yolcunun seyahat ettiğini de açıkladı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa