Merkez Bankası faiz kararı ne zaman?

Merkez Bankası altı kez sabit bıraktığı faiz kararında değişikliğe gidecek mi? Peki, Merkez Bankası ne zaman kararını açıklayacak?

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 16:09
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 11:38
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman?
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası eylül ayı faiz kararı toplantısı merakla bekleniyor.

Yatırımcıların gözü bir yandan Orta Doğu'da yaşananlarda olurken diğer taraftan ise dolar, altın, borsa ve mevduat faizi yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında 19 Eylül'de toplandı.

Değişiklik yine yaşanmadı

Merkez Bankası üst üste altıncı toplantıda politika faizinde değişikliğe gitmemiş oldu. Diğer yandan Merkez Bankası, mart ayında sürpriz bir kararla politika faizini yüzde 45'ten yüzde 50'ye yükseltmişti.

Gözler ise Ekim ayı toplantısına çevrildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını 17 Ekim Perşembe günü açıklayacak.

Merkez Bankası'nın mevcut politika faizi için cari ay sonu beklentisi yüzde 50 olarak öngörülürken, 3 ay sonrası için bu beklentinin yüzde 46,26'ya düştüğü açıklandı. Diğer yandan  12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 31,66'dan yüzde31,64'e gerilediği belirtildi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa