Duman’dan soykırımı anlatan 'Gazze' şarkısı

11 yıl sonra albüm kararı alan Duman albümünde ‘Gazze’de’ adlı şarkıya yer verdi. Şarkıda, İsrail’in Filistinlilere yönelik soykırımı anlatıldı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 17:58
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 18:10
Duman’dan soykırımı anlatan 'Gazze' şarkısı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Türk rock müziğinin önde gelen gruplarından Duman, 13 Aralık'ta çıkacak olan “Kufi” albümlerinden beş yeni şarkıyı dinleyicilerle buluşturdu. Grubun yayınladığı bu şarkılar arasında “Bir Güzellik Yapsana”, “Haykırdım Ben”, “Kamikaze”, “Gazze’de” ve “Canımsın” yer alıyor.

"Kamikaze" albümünde 'Gazze' şarkısı

Duman’ın "Kamikaze" adını verdikleri yeni albüm, beş şarkıdan oluşuyor. Albümdeki “Gazze’de” isimli şarkı, son dönemde dikkat çeken parçalardan biri oldu. 

Şarkı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sırasında yaşanan vahşeti ve kaybedilen yaşamları ele alıyor. Duman, bu parçayla Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, dinleyicilerine duygusal ve toplumsal bir mesaj veriyor.

11 yıl  sonra ilk albüm

Grup üyeleri Kaan Tangöze, Batuhan Mutlugil ve Ari Barokas, 2013’te yayınladıkları “Darmaduman” albümünden bu yana bireysel olarak çeşitli tekliler ve albümlerle müzik kariyerlerine devam ediyordu. Ancak, “Kamikaze” albümüyle grup olarak geri dönüş yapan Duman, hayranlarını sevindirdi.

Duman, haziran ayında albümden iki parça olan “Nerde Benim Kafam” ve “Kufi” şarkılarını yayınlayarak albümün sinyallerini vermişti. Şimdi ise "Kamikaze" albümüyle müzikseverlerle beş yeni şarkı paylaşarak büyük beğeni topladı.


Şarkının sözleri

Akıl ermez şu garip vahşete

İnsanlık ölmüş bugün Gazze’de

Yürek dayanmaz, durup izleme

Çocuğunu gömmüş demin Gazze’de

Yok, geri dönemez

Hiçbir güç tutamaz

Nasıl bakarsın o minik gözlere?

Yetim kalmış demin Gazze’de

Göz kararmış, kul delirmiş

Tanrı nerede bugün Gazze’de?

Hayaller peşinde, en güzel yaşında

Ölümüne doğru koşuyormuş ayazda

Umutlar tükenmiş, çengiler bilenmiş

Arada bir doğru konuşursak alınma


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa