Rize'de "Laz Ralli" heyecanı: Tahta arabalar birbiriyle yarıştı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde 'Laz Ralli' adı verilen geleneksel tahta araba yarışları bu yıl da yoğun ilgi gördü.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 18:36
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 18:36
Rize'de ''Laz Ralli'' heyecanı: Tahta arabalar birbiriyle yarıştı
DHA
Kaynak DHA

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenen geleneksel 'Laz Ralli' tahta araba yarışları, büyük bir ilgiyle gerçekleştirildi. Saatte 70 kilometre hıza ulaşılan ve ufak çaplı kazaların yaşandığı yarışlarda, izleyiciler ve katılımcılar unutulmaz bir gün yaşadı.

Çamlıhemşin'e bağlı Dikkaya köyünde düzenlenen etkinlikte, yöre kültürünün simgesi haline gelen tahta arabalarla yapılan yarışlara, 3 farklı kategoride 50 yarışmacı katıldı. Yarışmacılar, dik ve virajlı parkurda kıyasıya mücadele ederken, izleyiciler bu heyecana ortak oldu. 

Etkinlik boyunca yalnızca tahta araba yarışları değil, yöresel kıyafet giyen çocukların katıldığı güzellik yarışması ve muhlama yapma yarışması da düzenlendi. Muhlama yarışmasında, 7 yarışmacı arasında en güzel muhlamayı 8 dakikada yapan Sonnur Alinoğlu birinci oldu.

"Geçmişi geleceğimize taşıyoruz"

Etkinlik sırasında konuşan Çamlıhemşin Belediye Başkanı Ömer Altun, ilçenin turizm potansiyeline vurgu yaparak, "Çamlıhemşin, doğası, yaylaları ve kemer köprüleriyle adeta cennetten bir köşe. Bugün 14'üncü kez düzenlediğimiz bu yarışlar, köyümüzle özdeşleşti. Bu etkinlik, geçmişi geleceğimize taşıyan önemli bir gelenek. En çok çocuklarımızın yarışlara katılmasını önemsiyorum" dedi.

"Anadolu'da benzeri olmayan bir etkinlik"

Çamlıhemşin Kaymakamı Serkan Böyük de yarışların önemine değinerek, "Tahta araba yarışlarının bu yıl 14'üncüsünü düzenliyoruz. Bu etkinlik, Anadolu'nun birçok yerinde olmayan bir gelenek. Bu tür etkinliklerin gelecek nesillere aktarılması ve yüzyıllar boyunca sürdürülmesi büyük bir kazanım" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, yöresel değerlerin yaşatıldığı renkli anlara sahne olurken, bölge halkı ve turistlerin yoğun katılımıyla tamamlandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa