BBP Lideri Destici idam çağrısını yineledi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yaptığı basın toplantısında idamın geri getirilmesini gerektiğini söylerken "Tahliyesiz müebbet hapis cezası mutlaka geri getirilmelidir." dedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 18:40
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 19:00
BBP Lideri Destici idam çağrısını yineledi
AA
Kaynak AA

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kısa infaz süreleri ve şartlı tahliyelerin toplumda adalet duygusunu zedelediğini ve yeni suçlara zemin hazırladığını belirterek, "Tahliyesiz müebbet hapis cezası mutlaka geri getirilmelidir" dedi. Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin mevcut infaz sisteminin değişmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"Yeni suçların önünü açıyor"

Destici, adli kontrol ve iyi hal indirimi uygulamalarının adalet sistemine duyulan güveni sarstığını söyledi. Özellikle ağır suçlar için mevcut cezaların yeterli olmadığını ifade eden Destici, kısa infaz süreleri ve şartlı tahliyelerin, mağdurlar başta olmak üzere, tüm toplumda adalet duygusunu zayıflattığını belirtti. Bu durumun yeni suçların işlenmesine yol açtığını savunan Destici, "İdam, Türkiye ve Müslüman Türk milleti için bir zarurettir. Bugünün Türkiyesi için bir mecburiyettir ve mutlaka geri getirilmelidir" şeklinde konuştu.

İsrail'in saldırıları ve Türkiye'nin tavrı

Basın toplantısında İsrail'in Gazze, Beyrut ve diğer bölge ülkelerine yönelik saldırılarına da değinen Destici, dünyanın gözleri önünde çocuk ve kadınların katledildiğini, milyonlarca insanın evlerinden edildiğini belirtti. Yaşananların, masum sivillerin yanı sıra insanlığın da yok edilmesi anlamına geldiğini söyleyen Destici, Türkiye'nin her zaman mazlumların yanında olduğunu vurguladı. İsrail'in saldırdığı Lübnan’dan tahliye edilen Türk vatandaşlarına ilişkin konuşan Destici, "Böylesine riskli bir bölgede vatandaşlarını kurtaran bir devletin mensubu olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

"Discord benzeri mecralar yasaklanmalı"

Sosyal medya platformları üzerine de değerlendirmelerde bulunan Destici, bazı sosyal medya mecralarının suçların işlenmesinde haberleşme alanı olarak kullanıldığına dikkat çekti. Discord gibi platformların Türkiye'deki faaliyetlerinin yasaklanması gerektiğini savunan Destici, astronomik karlar elde eden sosyal medya mecralarının birtakım korkunç suçların işlenmesinde haberleşme ve faaliyet alanı olarak kullanıldığına dikkati çekerek, bunların suçların işlenmesinin altyapısını oluşturduğunu aktardı.

Bu şirketlerin daha sık denetlenmesi gerektiğine vurgu yapan Destici, "Eğer kendilerini düzeltmezlerse, Discord benzeri mecraların Türkiye'deki faaliyetlerinin yasaklanması bir zarurettir. Çünkü önceliğimiz neslimizi, çocuklarımızı ve gençlerimizi korumak olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa