Şahika Ercümen'den ikinci Türkiye rekoru

Milli sporcu Şahika Ercümen, paletsiz ip destekli kategorisinden sonra çift palet kategorisinde de Türkiye rekoru kırdı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 19:30
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 19:33
Şahika Ercümen'den ikinci Türkiye rekoru
AA
Kaynak AA

Yunanistan'ın Kalamata şehrinde düzenlenen ve 40 ülkeden 140 sporcunun katıldığı serbest dalış şampiyonasının son gününde, çift palet kategorisinde yarışlar gerçekleştirildi. Milli sporcu Şahika Ercümen, bu yarışlarda gösterdiği performansla hem Türkiye'ye madalya kazandırdı hem de yeni bir rekorun sahibi oldu.

Ercümen, 3 dakika 27 saniyede 92 metre derinliğe dalarak, Türkiye rekorunu kırdı. Bir önceki rekor, 91 metre ile yine kendisine aitti. Bu başarıyı elde eden milli sporcu, bronz madalya kazandı. Ercümen, şampiyonanın önceki gününde de paletsiz ip destekli dalış kategorisinde 82 metreye ulaşarak başka bir Türkiye rekoru kırmıştı.

"Zor şartlarda gelen başarı"

Şahika Ercümen, şampiyonada iki Türkiye rekoru kırmanın gururunu yaşadığını belirtti. Dalış öncesinde zorlu hava koşulları nedeniyle yarışların iptal edildiğini ve tekrar odaklanmanın oldukça zor olduğunu ifade eden Ercümen, "Duygularım tarifsiz. Hava şartları nedeniyle yarışma iptal edilmişti, bu yüzden tekrar odaklanmak ve dalmak oldukça zor oldu. Ülkemiz için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Bu sene sponsorum yoktu ve yeterince antrenman yapamadım. Ayrıca yarışma öncesi sağlık sorunlarıyla uğraştım. Tüm bu şartlara rağmen rekor kırdığım için çok mutluyum. Bu başarıyı ülkeme armağan ediyorum" dedi.

Milli sporcunun zorlu şartlara rağmen gösterdiği azim ve başarı, Türkiye'yi uluslararası arenada bir kez daha gururlandırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa