İsrail: Lübnan’dan 35 roket fırlatıldı

İsrail ordusu, 35 roket fırlatıldığının tespit edildiğini, bazı roketlerin engellendiğini, bazılarının ise bölgeye düştüğünü bildirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 19:52
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 21:01
İsrail: Lübnan’dan 35 roket fırlatıldı
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, Lübnan'dan ülkenin kuzeyindeki Hayfa Körfezi ve Yukarı Celil bölgelerine 35 roket atıldığını tespit ettiklerini duyurdu. Açıklamada, roketlerin bir kısmının engellendiği, ancak bazılarının bölgeye düştüğü ifade edildi. Olayla ilgili daha fazla ayrıntı paylaşılmadı. Aynı açıklamada, İsrail'in kuzeyinde bulunan Akka, Hayfa Körfezi ve Yukarı Celil’deki birçok yerleşim yerinde sirenlerin çaldığı belirtildi.

Lübnan merkezli Hizbullah örgütü ise yaptığı açıklamada, Hayfa'nın kuzeyinde yer alan Zofolon askeri sanayi üssünün çok sayıda roketle vurulduğunu ve Misgav Am yerleşim birimindeki bir askeri grubun "topçu mermileriyle" hedef alındığını kaydetti. Hizbullah ayrıca, Hayfa'nın batısındaki Kiryat Eliezer hava savunma üssüne mensuplarının kamikaze dronlarla saldırı düzenlediğini ve bu hedeflerin hassas bir şekilde vurulduğunu belirtti.

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah ile devam eden çatışmalarda Lübnan'ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine birçok hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu tarihten itibaren çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 2 bin 255 kişi hayatını kaybetti, 10 bin 524 kişi ise yaralandı. Özellikle 27 Eylül’de İsrail ordusunun Beyrut’a düzenlediği saldırılarda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldüğü bildirildi.

Lübnan’daki bu çatışmalar sonucunda yüzbinlerce insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığı tahmin ediliyor. Göç dalgası, başkent Beyrut ve ülkenin kuzey bölgelerine doğru devam ederken, Lübnan hükümeti 430 binden fazla kişinin Suriye’ye sığındığını açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa