Ankara Barosu Genel Kurulu’nda arbede yaşandı

Ankara Barosu’nun 68. Olağan Genel Kurulu’nda, kadın avukatların Kürtçe slogan atmalarına, Türk Milliyetçisi Avukatlar Grubu’nun tepki göstermesinin ardından arbede çıktı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 20:12
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 20:12
Ankara Barosu Genel Kurulu’nda arbede yaşandı
EK
Esra Koçak Editör

Ankara Barosu’nun Atatürk Kapalı Spor ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen 68. Olağan Genel Kurulu’nda iki gün sürecek olan etkinliğin ilk gününde gergin anlar yaşandı. 

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar (ÖÇAV) üyesi bir grup kadın avukat, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine karşı tepkilerini dile getirmek amacıyla, "Jin, jiyan, azadi" (Kadın, yaşam, özgürlük) ve "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" yazılı pankartlar açarak, Kürtçe slogan attılar. 

Bu protestoya, Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan olduğu belirtilen bir başka avukat grubu, "Baroda terörist istemiyoruz" sloganlarıyla karşılık verdi. İki grup arasında karşılıklı atışmaların artmasıyla tansiyon yükseldi ve salon içerisinde sandalyeler fırlatılmaya başlandı. Çıkan arbede sırasında bir avukat başından hafif şekilde yaralandı.

Olay sonrası salon içerisindeki avukatların bir kısmı, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atarak tepkilerini sürdürdü. Gerginliğin sona erdirilmesi için sık sık anonslar yapıldı ancak olaylar durulmayınca, Genel Kurul’a 20 dakika ara verildi.

Aranın ardından toplantı yeniden başladı ve Genel Kurul kaldığı yerden devam etti.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa