AFAD'dan 12 kente 'sağanak' uyarısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere göre12 il için sağanak uyarısında bulundu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 21:12
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 21:12
AFAD'dan 12 kente 'sağanak' uyarısı
EK
Esra Koçak Editör

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 12 il için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son değerlendirmeler doğrultusunda 12 Ekim Cumartesi günü, çeşitli bölgelerde yerel kuvvetli yağış ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Açıklamada, İstanbul, Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Çanakkale’nin Lapseki ve Biga ilçeleri; Balıkesir’in Gönen, Erdek, Marmara, Manyas ve Bandırma ilçeleri; Bursa’nın merkez ilçesi ile Karacabey, Mudanya ve Gemlik ilçeleri; ayrıca Yalova’da yerel olarak kuvvetli sağanak yağışların görülebileceği belirtildi.

AFAD, vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi hava koşullarının yaratabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca ulaşımda aksamaların yaşanabileceğine dikkat çekerek, özellikle bu bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini hatırlattı.

Vatandaşlardan, bölgesel hava durumunu takip etmeleri ve meteorolojik uyarılara göre hareket etmeleri istendi. AFAD, yaşanabilecek risklere karşı gerekli önlemlerin alınmasının önemine vurgu yaptı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa