Rusya'da akaryakıt istasyonunda patlama: 4 ölü

Çeçenistan'da bir akaryakıt istasyonunda meydana gelen patlamada 2'si çocuk 4 kişi hayatını kaybetti.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 21:25
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 21:25
Rusya'da akaryakıt istasyonunda patlama: 4 ölü
EK
Esra Koçak Editör

Rusya'ya bağlı Çeçenistan’ın başkenti Grozni'de, bir akaryakıt istasyonunda akşam saatlerinde meydana gelen patlamada 2'si çocuk olmak üzere 4 kişi yaşamını yitirdi. Patlamanın ardından olay yerine hızla itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Patlamanın etkisiyle istasyondan fırlayan parçalar, çevredeki birçok ev ve araca ciddi hasar verdi. Patlamanın neden olduğu maddi zarar, olay yerinde yapılan incelemelerle belirlendi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, patlamanın, akaryakıt istasyonunun deposunda meydana gelen sıkışma sonucu gerçekleştiği belirtildi. Patlama sonrası oluşan yangın, hızla bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının 900 metrekarelik bir alana yayıldığı ve itfaiyenin uzun süren çalışmaları sonucu söndürülebildiği kaydedildi.

Olayın ardından Grozni Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Yetkililer, patlamanın kesin nedenini ve sorumlularını belirlemek amacıyla detaylı incelemelerin sürdüğünü belirtti. Olay yerinde güvenlik önlemleri artırılırken, bölge halkına da dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa