Hizbullah, Tel Aviv banliyölerini kamikaze dronlarla vurduğunu duyurdu

Hizbullah, İsrail’in Tel Aviv kentinin banliyölerine "kamikaze dronlar" ile hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Ekim 2024 22:44
GÜNCELLEME
12 Ekim 2024 22:44
Hizbullah, Tel Aviv banliyölerini kamikaze dronlarla vurduğunu duyurdu
AA
Kaynak AA

Hizbullah, İsrail'in Tel Aviv kenti yakınlarındaki banliyölere "kamikaze dronlarla" hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Örgütten yapılan açıklamada, dronların Tel Aviv'in banliyölerini hedef aldığı belirtildi. Aynı zamanda, Golan Tepeleri'ndeki Maaleh Golani askeri üssüne de roket saldırısı gerçekleştirildiği duyuruldu.

Hizbullah ayrıca, İsrail'in kuzeyindeki Celil bölgesinde yer alan Kfar Giladi yerleşim biriminde toplanan İsrail güçlerine roketlerle saldırı düzenlendiğini bildirdi.

İsrail Kanal 12 televizyonu, Lübnan’ın güneyinden Golan Tepeleri'ne yönelik 10 roket fırlatıldığını, bazı roketlerin imha edildiğini, bazılarının ise açık alanlara düştüğünü aktardı. Roket saldırılarında herhangi bir yaralanmanın olmadığı bildirildi.

Kanalın diğer bilgilerine göre, Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems kasabasında ve Kidmat Tsvi yerleşim bölgesinde sirenler çaldı. İsrail ordusu da bir gün önce, Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya kentinde bir binanın, Lübnan’dan fırlatılan iki insansız hava aracı nedeniyle hasar gördüğünü açıklamıştı.

Hizbullah’a yakın Al-Mayadeen televizyon kanalı ise, Hizbullah'ın operasyon odasından aktardığı bilgilere göre, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki Homa Askeri Üssü ve Arab Aramshe olarak bilinen kuzeydeki Ceradih bölgesinin füzelerle hedef alındığını duyurmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa