Boeing 17.000 kişiyi işten çıkaracak

Amerikan küresel havacılık devi Boeing’den yüzde 10 iş gücü azaltma kararı geldi. Karar 17 bin personeli etkiliyor.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
13 Ekim 2024 09:48
GÜNCELLEME
13 Ekim 2024 10:06
Boeing 17.000 kişiyi işten çıkaracak
DHA
Kaynak DHA

Boeing, iş gücünü %10 azaltmayı planlıyor

ABD merkezli havacılık devi Boeing, toplam iş gücünde %10 oranında bir azaltmaya gitmeyi planladığını duyurdu. Boeing Üst Yöneticisi (CEO) Kelly Ortberg, çalışanlara gönderdiği mesajda, şirketin mevcut zorluklara karşı rekabetçi kalabilmesi için yapısal değişikliklerin zorunlu olduğunu belirtti.

777X programında gecikmeler yaşanacak

Ortberg, 777X programında geliştirme sürecinde karşılaşılan zorluklar, uçuş testlerinin durması ve devam eden grevler nedeniyle zaman çizelgesinde gecikmeler olduğunu açıkladı. Müşterilere yapılan bilgilendirmeye göre, ilk teslimatın 2026’ya ertelendiğini belirten Ortberg, ayrıca 767 kargo uçaklarının üretiminin ve teslimatının 2027’ye kadar tamamlanacağını, KC-46A tanker üretiminin ise süreceğini kaydetti.

İş gücündeki azaltma tüm çalışanları kapsayacak

Şirketin iş gücü seviyelerini önceliklere göre ayarlamak zorunda olduğunu ifade eden Ortberg, işten çıkarmaların yöneticiler, müdürler ve diğer tüm çalışanları kapsayacağını belirtti. Yapılacak bu düzenlemeler, toplam iş gücünün %10’una denk geliyor.

17 bin çalışanın işten etkilenmesi bekleniyor

ABD basınına göre, işten çıkarmaların yaklaşık 17.000 Boeing çalışanını etkileyeceği tahmin ediliyor. Eylül ayında başlayan fabrika işçileri grevinin ardından Boeing, maliyetleri düşürmek için işe alımları dondurma, seyahat kısıtlamaları ve zorunlu olmayan harcamaların askıya alınması gibi önlemler almayı planladığını duyurmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa