Cibaliya'da cadde ve sokaklar cesetlerle dolu!

İşgalci terör örgütü İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan bölgelerde saldırılarına devam ediyor. Cibaliya'da durum çok kötü!

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Ekim 2024 10:10
GÜNCELLEME
13 Ekim 2024 10:44
Cibaliya'da cadde ve sokaklar cesetlerle dolu!
AA
Kaynak AA

İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzeyine yoğun saldırılar düzenledi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde Cibaliya, Beyt Lahiya ve Beyt Hanun bölgelerine yönelik yoğun hava saldırıları ve topçu atışları gerçekleştirdi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, bu saldırılarda çok sayıda bina yıkıldı ve ölen ile yaralananlar oldu.

Filistinlilerin bulunduğu bölgeler hedef alındı

Cibaliya'daki mülteci kampı ve çevresinde gerçekleştirilen bombardıman sonucunda, İsrail saldırıları nedeniyle cadde ve sokakların Filistinlilerin cenazeleriyle dolu olduğu bildiriliyor. Özellikle Cibaliya ve Beyt Lahiya’daki yoğun saldırılar, bölgedeki yaşam alanlarını yerle bir etti. Ayrıca, kurtarma ve ilk yardım ekiplerinin bölgeye girişine izin verilmediği, hatta bu ekiplerin de İsrail ordusu tarafından hedef alındığı iddia edildi.

Çocuklar da saldırıların kurbanı oldu

Gazze’nin kuzeyindeki El-Ehli Baptist Hastanesi’nden alınan bilgilere göre, Tuffah Mahallesi'nde evleri bombalanan 6 Filistinli, çoğu çocuk olmak üzere hastaneye getirildi. Hastane kaynakları, saldırılar sonrası gelen yaralılar arasında özellikle çocukların durumunun ağır olduğunu belirtti.

Nusayrat'taki saldırılar yürek burktu

İsrail ordusu, Gazze’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’na da saldırılar düzenledi. Bu saldırılarda hayatını kaybedenler arasında çocuklar da bulunuyor. Özellikle bir annenin sedyede yaralı haldeyken çocuğuna veda ettiği anlar, olayın acı boyutunu gözler önüne serdi. Ebu Gali ailesinin yakınları, hayatını kaybeden sevdiklerinin cenaze namazının ardından defin işlemlerini gerçekleştirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa