Rojin’i kadavra köpekleri da arıyor

Van’da 16 gün önce kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmalarına kadavra köpekleri de dahil edildi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
13 Ekim 2024 10:33
GÜNCELLEME
13 Ekim 2024 11:05
Rojin’i kadavra köpekleri da arıyor
DHA
Kaynak DHA

Van’da kaybolan Rojin Kabaiş için arama çalışmaları sürüyor

Van’da üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in kaybolmasının üzerinden 16 gün geçti. Arama çalışmaları, kadavra köpeğinin tepki verdiği bölgede yoğunlaştırıldı.

Son olarak yurttan ayrıldıktan sonra izine rastlanmadı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurttan akşam yemeği sonrası ayrıldı. Arkadaşlarının bildirmesi üzerine, polis ekipleri 28 Eylül’de harekete geçti. Son olarak Van Gölü Sahili'ne gideceğini söylediği öğrenilen Rojin’e ait cep telefonu ve bazı kişisel eşyalar da bu bölgede bulundu.

Geniş kapsamlı arama çalışmaları yürütülüyor

Rojin Kabaiş’i bulmak için polis, jandarma, AFAD ve gönüllülerden oluşan geniş bir ekip seferber oldu. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden getirilen sonar cihazı ve su altı görüntüleme cihazları kullanılarak su altı taramaları yapılıyor. Şimdiye kadar Bardakçı Mahallesi'ne giriş-çıkış yapan yaklaşık 400 araç da incelendi.

Aramalar köpeklerin tepki verdiği bölgede devam ediyor

Dün itibarıyla Diyarbakır ve Erzurum’dan getirilen kadavra köpeklerinin tepki vermesi üzerine ekipler bu bölgede kazı çalışmaları başlattı. Sahilde başörtüsü bulunan Rojin’in izi, Bardakçı Mahallesi ve üniversite arasındaki bölgede aranmaya devam ediliyor. Ancak henüz Rojin Kabaiş’e dair bir bulguya ulaşılamadı.

Ekipler sahili ve çevresini didik didik arıyor

Van Gölü çevresi, metruk yapılar, bahçeler ve sazlık alanlar da taranarak kayıp öğrencinin izine rastlanmaya çalışılıyor. Arama çalışmaları kapsamında tüm ekipler bölgede yoğun bir mesai harcıyor ve araştırmalar titizlikle sürdürülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa