'Küba'dan ilaç getireceğim' diyerek dolandıran doktora hapis istemi

İzmir'de bir kanser hastası için Küba'dan ilaç getireceğini söyleyerek aileden para alan ancak ilacı getirmediği iddia edilen doktor hakkında dava açıldı.

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
13 Ekim 2024 11:04
GÜNCELLEME
13 Ekim 2024 11:55
'Küba'dan ilaç getireceğim' diyerek dolandıran doktora hapis istemi
CS
Canan Salman Muhabir

İzmir'de, tedavi sürecinde yaşamını yitiren Olgun Demirtaş'ın (32) ailesi, Dr. E.Y.'nin (60) kendilerinden Küba’dan ilaç getireceğini iddia ederek para aldığını, ancak bu ilacı temin etmediği gibi herhangi bir fiş veya makbuz da vermediğini öne sürdü. 

Bu iddialar üzerine Dr. E.Y. hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

Demirtaş’ın ağabeyi Cantekin Demirtaş (48), doktor hakkında dolandırıcılık davasının açıldığını, kardeşinin ölümüne ilişkin soruşturmanın ise devam ettiğini belirtti. Babası Rasim Demirtaş (71) ise "Oğlum öldürüldü, sorumluların bulunmasını istiyorum" dedi.

Tıbbi ihmal iddiası ve suç duyurusu

Olgun Demirtaş, ağabeyi Cantekin Demirtaş ile birlikte Karşıyaka’da oto ve emlak alım-satım işleriyle uğraşıyordu. 2021 yılının şubat ayında belindeki bir kitle nedeniyle özel bir hastanede ameliyat oldu. Ancak ağrıları geçmedi ve sağ bacağında sorunlar baş gösterdi. Bunun üzerine Demirtaş, 25 Eylül 2022’de Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Ancak burada gördüğü tedavi sonuç vermedi ve Demirtaş, 2 Kasım 2022’de hayatını kaybetti.

Demirtaş ailesi, Olgun Demirtaş'ın ölümünde tıbbi ihmal olduğunu iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Küba'dan ilaç getirmeyi vadetti sözünü tutmadı

Aile ayrıca, Dr. E.Y.’nin Küba’dan getirileceğini söylediği ilacın teslim edilmediği gerekçesiyle de şikayetçi oldu. Dr. E.Y.'nin kendilerinden 480 bin TL almasına rağmen ilacı ne gördüklerini ne de bununla ilgili herhangi bir fatura aldıklarını ifade ettiler.

Doktor para talebinde bulunduğu iddialarını reddetti

Dr. E.Y., savcılıkta verdiği ifadede tüm suçlamaları reddetti. Demirtaş'ı, yazlık komşusu olan dayısı aracılığıyla tanıdığını belirten doktor, hastanın nadir görülen bir kemik tümörü rahatsızlığı olduğunu, bu durumu sadece hastanın bildiğini, aileye bu bilgiyi vermediğini söyledi. İlaç teminiyle ilgili olarak ise kendi branşının göğüs hastalıkları olduğunu, kemik tümörüyle ilgilenmediğini ve bu tür bir ilacı getirmesinin mümkün olmadığını belirtti. Ayrıca, tedavi süreci boyunca ne resmi ne de gayri resmi şekilde herhangi bir para talebinde bulunmadığını iddia etti.

Dolandırıcılık davası açıldı

Savcılığın yürüttüğü soruşturma sonucunda, Dr. E.Y. hakkında 'kişinin tehlikeli durumunu veya zor şartlarını kullanarak nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla dava açıldı. Doktor, 3 yıldan 10 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası talebiyle yargılanacak.

Ailenin "doktora 480 bin TL verdik" iddiası

Olgun Demirtaş’ın ağabeyi Cantekin Demirtaş, kardeşinin yaşadığı sağlık sorunlarının ihmalden kaynaklandığını ve doktorun kanser ilacı getireceğini iddia etmesine rağmen bunun gerçekleşmediğini ifade etti.

Cantekin Demirtaş, doktorun kendilerinden 480 bin TL aldığını, ancak buna dair herhangi bir makbuz ya da fatura vermediğini belirtti. Bu iddialar doğrultusunda şikayette bulunduklarını ve soruşturmanın tamamlandığını, dolandırıcılık suçundan dava açıldığını söyleyen ağabey Demirtaş, kardeşinin ölümüne ilişkin soruşturmanın ise devam ettiğini vurguladı.

Baba Rasim Demirtaş ise oğlunun ölümünün ardında şüpheli durumlar olduğunu savundu. "Oğlum hiçbir sağlık sorunu yokken neden yoğun bakıma alındı?" diye soran Demirtaş, oğlu için  otopsi yapılmasını ve ölümde ihmali olan kişilerin adalet önüne çıkarılmasını istedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa