Yangından tedirgin olan ABD, ateşi körüklemeye devam ediyor!

Bölgeyi cehenneme çeviren terör örgütü İsrail’in UNIFIL saldırıları, İsrail'e silah yağdıran ABD’de “derin endişe”ye sebep oldu!

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Ekim 2024 12:33
GÜNCELLEME
13 Ekim 2024 12:56
Yangından tedirgin olan ABD, ateşi körüklemeye devam ediyor!
AA
Kaynak AA

ABD Savunma Bakanı Austin, İsrail’in UNIFIL’e yönelik saldırılarından endişe duyuyor

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İsrail’in Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü’ne (UNIFIL) yönelik saldırılarından duyduğu “derin endişeyi” ifade etti. Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder tarafından yapılan açıklamaya göre, Austin görüşmede, İsrail’in Lübnan’daki BM barış gücü askerlerine ateş açıldığına dair raporlardan kaygı duyduğunu belirtti.

UNIFIL güçlerinin güvenliği vurgulandı

Açıklamaya göre Austin, UNIFIL güçlerinin güvenliğinin korunmasının önemini vurgulayarak, Lübnan’daki askeri operasyonların bir an önce diplomatik bir sürece geçişinin gerekliliğini ifade etti. Austin, aynı zamanda Gazze’deki acil durum hakkında endişelerini dile getirdi ve esirlerin en kısa sürede ailelerine teslim edilmesi gerektiğine dikkat çekti. ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan “sarsılmaz bağlılığını” yineleyen Austin, İsrail’i diplomatik çözüm yollarını değerlendirmeye teşvik etti.

İsrail ordusu, UNIFIL’e saldırılar düzenledi

UNIFIL, 10 Ekim’de İsrail ordusunun Lübnan’da bir gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askerinin yaralandığını duyurmuştu. Bir gün sonra ise İsrail ordusu, Lübnan’ın Ras Nakura bölgesindeki UNIFIL komuta merkezinin girişini hedef alarak, bir UNIFIL gözlem kulesini “Merkava tankı” ile vurdu. Bu saldırılarda iki askerin daha yaralandığı bildirildi.

İsrail’in UNIFIL’e yönelik saldırıları tepki topluyor

İsrail’in UNIFIL’e yönelik saldırıları, birçok ülke tarafından kınandı. İsrail ordusunun Lübnan ordusuna ait bir mevziye yönelik saldırısında iki Lübnan askerinin hayatını kaybetmesiyle ilgili de geniş çaplı eleştiriler sürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa