Destici, 750 TL katkı payına tepki gösterenlere sert çıktı!

BBP lideri Mustafa Destici, “Kredi kartı limitin 100.000 TL olup devlete 750 TL vermezsen sonun Irak gibi olur, Suriye gibi olur, Filistin gibi olur” dedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
13 Ekim 2024 14:25
GÜNCELLEME
13 Ekim 2024 14:39
MP
Mevlüt Peker Editör

Destici’den yeni vergi düzenlemesi hakkında sert açıklamalar

BBP (Büyük Birlik Partisi) Genel Başkanı Mustafa Destici, kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olanlardan alınacak yıllık 750 TL’lik savunma sanayi fonu payına ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, bu katkının yapılmaması durumunda Türkiye’nin Suriye ve Filistin gibi olabileceği uyarısında bulundu.

Kredi kartı kullanıcılarına yeni vergi

Yeni vergi düzenlemesine göre, kredi kartı limiti 100 bin TL ve üstü olanlardan yılda 750 TL katılma payı alınacak. Bu gelirlerin, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na aktarılması ve toplamda 46 milyar 466 milyon 329 bin 428 TL'lik bir gelir elde edilmesi hedefleniyor.

"750 TL vermemek çok mu?"

Destici, konuşmasında, "Mehmetçik canını veriyor, polis kanını döküyor. Sen devlete 750 lira vereceksin çok mu?” diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu. Destici, bu katkının savunma sanayisine destek olacağını ve Türkiye’nin güvenliğini korumak için önemli olduğunu ifade etti.

"Milliyetçileri değil DEM'lileri savunuyorlar"

Destici, ayrıca düzenlemeye karşı çıkanları eleştirerek, “Bunlar Türkiye karşısında her zaman Yunanistan, Batı ve Ermenistan'ı savunurlar” dedi. Eleştirilerini sürdüren Destici, "Onların vermediği 750 lirayı biz veririz, bu millet verir. Türkiye Cumhuriyeti'nin o zihniyetin parasına ihtiyacı yok" ifadelerini kullandı.

Destici'den eleştirilere yanıt

Düzenlemeye muhalif olanlara yönelik olarak, “Gitsinler 750 liraya büyük rakı alsınlar, demlenmeye devam etsinler" sözleriyle de tepki gösterdi. Destici’nin açıklamaları, kamuoyunda büyük takdir topladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa