Helal Akreditasyon Kurumundan "Köfteci Yusuf" açıklaması!

Helal Akreditasyon Kurumu, “Köfteci Yusuf”un üretim üssünde “helal belgesi” bulunduğunu, restoranların yemek hizmetinin bu belgeyi kapsamadığını açıkladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Ekim 2024 15:44
GÜNCELLEME
13 Ekim 2024 16:50
Helal Akreditasyon Kurumundan ''Köfteci Yusuf'' açıklaması!
AA
Kaynak AA

Köfteci Yusuf’a HAK’tan Helal Belgesi yoktu

Helal Akreditasyon Kurumu (HAK), Köfteci Yusuf’un, numune alma ve analiz işlemlerinin yapıldığı dönemde HAK akreditasyonuna sahip bir helal belgesinin bulunmadığını açıkladı.

HAK, doğrudan belge düzenlemiyor

HAK'tan yapılan açıklamada, kurumun ürün ya da hizmetlere doğrudan helal belgesi vermediği, belgelendirme kuruluşlarını denetleyip akredite ettiği belirtildi. HAK’ın, kanuni yetkisine dayanarak yerli ve yabancı helal belgelendirme kuruluşlarını objektif kriterlere göre denetleyerek akreditasyon işlemi yaptığı vurgulandı.

Domuz geni tespitinde helal belgesi yoktu

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sağlığı tehlikeye sokan gıdalar listesine giren bir gıda işletmesinin, mart ayında alınan numunelerinde domuz geni bulunduğu kaydedildi. Bakanlık numune alma ve analiz işlemlerini gerçekleştirdiğinde işletmenin HAK akreditasyonu ile düzenlenmiş bir helal belgesine sahip olmadığı ifade edildi. Köfteci Yusuf’un ana üretim merkezindeki muhtelif ürünler için yerli bir kuruluş tarafından düzenlenen helal belgesi ise 15 Ağustos 2024’te alındı.

Savunma talep edildi ve denetim süreci başlatıldı

Açıklamada, söz konusu gıda işletmesinin listeye giren restoranlarının HAK akreditasyonunun dışında olduğu belirtilirken, HAK’ın belgelendirme sürecinde herhangi bir ihmal olup olmadığını doğrulamak için savunma talep ettiği, ayrıca ilgili kuruluşu denetime aldığı bildirildi.

Yorumlar (1 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
1eskiesnaf 1 gün önce Helal gıda ruhsatı nasıl alınır?
Sonraki Sayfa