FETÖ elebaşı Pensilvanya’daki yeni evinden çıkarken görüntülendi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, yıllardır ikamet ettiği Pensilvanya’daki malikanesinden taşındığı yeni evinden çıkışında görüntülendi.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
13 Ekim 2024 16:09
GÜNCELLEME
13 Ekim 2024 16:45
FETÖ elebaşı Pensilvanya’daki yeni evinden çıkarken görüntülendi
BY
Barış Yılmaz Muhabir

AA ekipleri, Nisan 2024'te FETÖ elebaşı Gülen'in Saylorsburg kasabasındaki ünlü "Chestnut Retreat Center" adlı merkezden çıkarılarak başka bir eve götürüldüğünü tespit etti.

Söz konusu evin, Saylorsburg’daki eski merkezine yaklaşık 12 dakika mesafede olduğu öğrenildi.

Kamuya açık emlak sitelerine göre, bu yeni ikametgah, yaklaşık 12 dönümlük geniş bir arazi üzerine kurulu, 2008 yapımı ve 400 metrekare büyüklüğünde lüks bir villa.

3 oda ve 4 banyo bulunan bu evin, değeri 887 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değişiyor.

FETÖ elebaşının yeni evi, ormanlık bir bölgede gözlerden uzak bir konumda yer alırken, çevresine yerleştirilen güvenlik kameraları ile sıkı bir şekilde korunuyor.

FETÖ elebaşının taşındığı yeni evin sahibi kim?

Evin, 2023 yılında Meserret LLC adlı bir şirket tarafından satın alındığı iddia ediliyor.

Bu şirketin, Fetullah Gülen’in yakın çevresinde yer alan Cevdet Türkyolu ve ailesine ait olduğu öne sürülüyor.

Türkyolu, FETÖ elebaşı Gülen’in kişisel bakımından sorumlu olan ve örgütün üst düzey isimlerinden biri olarak biliniyor.

AA ekipleri FETÖ elebaşını görüntüledi

Anadolu Ajansı ekipleri, dron ile yapılan çekimlerde FETÖ elebaşının kaldığı yeni evin çevresinde 4 lüks aracın ve kar motoru gibi araçların bulunduğunu görüntüledi.

AA ekibi çekimlere devam ederken, evin demir kapısından iki lüks araç çıktı.

Bu araçlardan siyah bir Mercedes’in ön koltuğunda oturan FETÖ elebaşı firari, kameralar tarafından kısa bir süreliğine de olsa görüntülendi.

Araçlar hızla bölgeden uzaklaştı.

FETÖ elebaşının personeli polis çağırdı

AA ekibinin bölgedeki çekimleri sırasında, FETÖ elebaşının kaldığı evde bulunan kişiler tarafından polis çağrıldı.

Polisin AA ekibiyle yaptığı kısa görüşmede, evin özel mülk olduğu ve mülk sınırlarının ihlal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Polis ayrıca, çekimlerin kamuya açık yol üzerinden yapılabileceğini, ancak trafik akışını engellemeyecek şekilde dikkatli olunmasını istedi.

FETÖ elebaşı rızası dışında mı taşındı?  

FETÖ elebaşının, nisan ayında rızası dışında Pensilvanya’daki "Chestnut Retreat Center" adlı merkezden çıkarıldığı iddiaları, FETÖ içerisindeki bazı isimler tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Bu iddialara göre, Gülen’in kişisel bakımını üstlenen Cevdet Türkyolu ve darbe girişiminin önemli isimlerinden Mustafa Özcan, Gülen’i örgütün finansal kaynaklarını kontrol etmek amacıyla merkezden uzaklaştırarak yeni bir yere götürdü. FETÖ elebaşının zorla taşındığı ve takipçilerinin ulaşamayacağı bir yerde tutulduğu iddiaları, örgüt içinde çatlaklar ve tartışmalara neden oldu.

FETÖ elebaşının yeğeninden yeni iddia

Bu iddiaları güçlendiren bir açıklama ise, FETÖ elebaşının yeğeni Ebuseleme Gülen'den geldi. Ebuseleme, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda, amcasının kendi rızası dışında taşındığını ve izole bir yerde tutulduğunu belirtti. Ayrıca Türkyolu’nun, örgüt içerisindeki gücünü kullanarak kişisel servetini artırma çabası içinde olduğunu ve bu durumun FETÖ’nün çeşitli kademelerinde bilindiğini iddia etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa