İsrail Gazze'nin kuzeyinde 9 günde 300'ü aşkın kişiyi öldürdü

İsrail ordusu, son 9 günde Gazze Şeridi'nin kuzeyine yönelik saldırılarında 300'den fazla Filistinliyi daha katletti.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
13 Ekim 2024 16:33
GÜNCELLEME
13 Ekim 2024 17:52
İsrail Gazze'nin kuzeyinde 9 günde 300'ü aşkın kişiyi öldürdü
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Müdürü İsmail es-Sevabite, Tel Aviv Yönetimi'nin 21. yüzyılın en tehlikeli İsrail-ABD planı olarak nitelediği "zorunlu göç planını" uygulamaya çalıştığını söyledi.

Basın toplantısı düzenleyen İsmail es-Sevabite, bu planın başarı olması için İsrail ordusu'nun Gazze'nin kuzeyinde katliamlara devam ettiğini vurguladı.

İsmail es-Sevabite, Gazze'nin kuzeyinde, soykırım ve aç bırakma suçlarının ilenmesinin ötesinde hayati sektörlerin tamamı ve sağlık sistemi çökertilerek "tam bir yıkım bölgesi" haline getirilmeye çalışıldığının altını çizdi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Müdürü, İsrail'in son 9 gündür sivillere, özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik devam eden soykırımında 300'den fazla kişi şehit edildiğini duyurdu.

İsmail es-Sevabite, İsrail ordusunun sivil savunma ekiplerini ve ambulansları engellediğini belirtti. Onlarca cenazenin enkaz altından çıkarılması ve yol kenarlarından toplanmasına da İsrail askerlerinin engel olduğu bilgisini paylaştı.

İsrail Ordusu, Filistinlileri göçe zorlamak için Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bazı yerlere yeniden kara saldırısı başlatmıştı. 

İsrail, başta Cibaliya Mülteci Kampı olmak üzere Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun ve Beyt Lahiya bölgelerini yoğun şekilde hedef alıyor.

Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi Başhekimi Hüsam Ebu Safiye dün ne kadar zor durumda olduklarını duyurmuştu.

Kuzeydeki üç ana hastaneye giren sınırlı miktardaki yakıtın sadece birkaç gün yeteceği uyarısında bulunan Ebu Safiye, cumartesi günü sınırlı miktarda yakıt girmesine rağmen saat başı gelen yaralılar ve şehitler nedeniyle bu 3 hastanen de büyük baskı altında kaldığını dile getirmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa