İsrail tankları BM üssüne girdi: 15 asker yaralı

İsrail tankları, Lübnan'daki BM (Birleşmiş Milletler) üssüne girdi. Yapılan açıklamada, 15 askerin yaralandığı ifade edildi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
13 Ekim 2024 17:41
GÜNCELLEME
13 Ekim 2024 19:57
İsrail tankları BM üssüne girdi: 15 asker yaralı
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

İsrail'in Lübnan'a yönelik kara ve hava operasyonları devam ederken Hizbullah da İsrail’e karşı füze saldırılarıyla yanıt veriyor. İki ülke arasındaki "Mavi Hat" olarak bilinen sınır bölgesinde çatışmalar sürerken Lübnan'da bulunan UNIFIL (Birleşmiş Milletler Barış Gücü) bir kez daha bu çatışmaların ortasında kaldı.

15 barış gücü görevlisi yaralandı

UNIFIL tarafından yapılan resmî açıklamaya göre, İsrail'e ait üç askeri birliğin "Mavi Hat"tı geçerek Lübnan topraklarına girdiği gözlemlendi. Bunun ardından İsrail tanklarının UNIFIL (Birleşmiş Milletler Barış Gücü) karargâhının ana giriş kapısını yıktığı ve zorla içeri girdikleri ifade edildi. UNIFIL tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Bunun yanı sıra UNIFIL (Birleşmiş Milletler Barış Gücü) askerleri, Lübnan sınırında bulunan bir köyde hareket etmelerinin İsrail askerleri tarafından engellediğini belirterek İsrail’den bu "şok edici ihlallere" dair açıklama istedi. Ayrıca, UNIFIL'in (Birleşmiş Milletler Barış Gücü) Ras Nakura’daki karargâhına yapılan bir başka saldırıda bir barış gücü askerinin yaralandığı duyuruldu. Askerin ameliyat edildiği ifade edilirken ateşin kimden geldiğinin ise henüz tespit edilemediği bildirildi.

Netanyahu'dan UNIFIL güçlerinin çekilmesi için çağrı

BM (Birleşmiş Milletler); çatışma bölgesinde bulunan tüm taraflara, barış gücüne yönelik operasyonlardan kaçınmaları yönünde çağrıda bulundu. Bu arada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres’e UNIFIL (Birleşmiş Milletler Barış Gücü) güçlerinin çatışma bölgesinden çekilmesi çağrısında bulundu. İsrail, Guterres’i "istenmeyen adam" anlamına gelen "persona non grata" ilan etti.

Geçen haftaki saldırılarda da dört asker yaralanmıştı

Geçtiğimiz hafta da İsrail güçleri, iki ayrı saldırıda UNIFIL (Birleşmiş Milletler Barış Gücü) mevzilerini hedef almış ve dört BM (Birleşmiş Milletler) askerinin yaralanmasına yol açmıştı. Bu olaylar, BM'de (Birleşmiş Milletler) sert tepkiyle karşılanmıştı.

Fransa, İtalya ve İspanya, bu saldırıları haksız bulduklarını ifade eden ortak bir açıklama yayınlarken Kanada durumu "kabul edilemez" olarak nitelendirmişti. ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Başkanı Joe Biden, İsrail'den UNIFIL (Birleşmiş Milletler Barış Gücü) güçlerine yönelik saldırıların durdurulmasını talep etmişti. Rusya da İsrail’den barış güçlerine yönelik "düşmanca eylemlerden" uzak durmasını istediğini belirtmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa