İran basınından İsrail iddiası: 53 milyon dolarlık hasara uğrattık!

İran basını, 1 Ekim günü gerçekleştirilen balistik füze saldırısı sonucunda İsrail'in yaklaşık 53 milyon dolar değerinde hasara uğratıldığını iddia etti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Ekim 2024 18:15
GÜNCELLEME
13 Ekim 2024 18:15
İran basınından İsrail iddiası: 53 milyon dolarlık hasara uğrattık!
AA
Kaynak AA

İran ve İsrail arasındaki gerilim son dönemde giderek tırmanıyor. İran ordusu ve Devrim Muhafızları, 1 Ekim 2024 tarihinde İsrail'e yönelik geniş çaplı bir saldırı gerçekleştirerek 200’ü aşkın füze fırlattı. Bu gelişme, iki ülke arasındaki zaten yüksek olan tansiyonu daha da artırdı. Çatışmalar hız kesmeden devam ederken İran basınında bu saldırılara dair detaylı bir haber yayınlandı.

"İran'ın saldırıları ile İsrail'de ciddi maddi hasar oluştu"

Haberde, İran’ın gerçekleştirdiği saldırıların İsrail'de büyük maddi hasara yol açtığı vurgulandı. İsrail’in önde gelen gazetelerinden "Yedioth Ahronot"un İsrail Vergi Dairesine dayandırdığı bilgiye göre; bu saldırılar, İsrail'de 150 ila 200 milyon şekel arasında bir tahribata neden oldu. 200 milyon şekel, yaklaşık 53 milyon dolara tekabül ediyor.

Aynı haber kaynağı, 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze'ye başlatılan İsrail operasyonları sonrası görülen en ağır hasarın, 1 Ekim 2024 tarihindeki İran saldırısında meydana geldiğini belirtti. Özellikle Tel Aviv'in kuzeyindeki sahil bölgesinde bir tatil kompleksine yakın düşen füzenin, yaklaşık 50 milyon şekel değerinde bir zarara yol açtığı tahmin ediliyor.

"Nevatim Hava Üssü'nde ağır hasar var"

İsrail basını, ayrıca Nevatim Hava Üssü’nün uydu görüntülerini paylaşarak saldırı sonucu pist çevresindeki hangarların ağır hasar aldığını ve çatılarda büyük delikler oluştuğunu bildirdi.

İran Devrim Muhafızları, bu füze saldırısının İsrail’in İran'a yönelik güvenlik tehditlerine ve üst düzey isimlerin öldürülmesine karşılık olarak düzenlendiğini açıkladı. Saldırıda hipersonik Fettah-1 füzelerinin ilk kez kullanıldığı ve bu füzelerin ülke genelinde büyük bir panik yarattığı da belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise yaptığı açıklamada, İran’ın bu saldırıyla büyük bir hata yaptığını ve bunun bedelini ödeyeceğini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa