Diyarbakır'da PKK sempatizanları Öcalan lehine bağırdılar

Diyarbakır'da bugün toplanan PKK yandaşlarının, elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attıkları görüldü.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
13 Ekim 2024 18:47
GÜNCELLEME
13 Ekim 2024 19:11
Diyarbakır'da PKK sempatizanları Öcalan lehine bağırdılar
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Diyarbakır, uzun bir aradan sonra bugün tekrar terör örgütü PKK yanlılarının provokasyonlarıyla karşılaştı. Olayların fitili, günler öncesinden DEM Parti (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi) tarafından yapılan çağrılarla ateşlendi. Diyarbakır Valiliğinin kentte huzur ve güvenliğin korunması amacıyla yasakladığı miting, buna rağmen bazı grupların bir araya gelmesiyle düzenlendi.

İstasyon Meydanı'nda düzenlenmek istenen mitinge izin verilmese de bebek katili Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Serra Bucak ve DEM Parti (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, parti üyeleri ve milletvekilleri, şehrin en yoğun bölgelerinden biri olan Ofis Semti'ndeki Ekinciler Caddesi'nde toplandı. 

PKK lehine sloganlar duyuldu

Polis, güvenlik tedbirleri kapsamında meydanın giriş ve çıkışlarını barikatlarla kapattı. Provokasyon sırasında terör örgütü PKK lehine sloganlar atıldı. Özellikle "Dişe diş, kana kan, seninleyiz Öcalan" ve "PKK halktır, halk burada" gibi çirkin sloganlar duyuldu.

Güvenlik güçleri, yasa dışı eylemi engellemek amacıyla harekete geçerken bazı provokatörlerin çocukları kullanarak onları polis barikatlarının önüne oturttukları gözlendi.

Birçok kişi gözaltına alındı

Polis, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan ve yasaklı eylemi gerçekleştirmeye çalışan gruba müdahale etti. Yapılan müdahaleler sonucunda birçok kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa