TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 3. madde mesajı: Bu bir algı operasyonu!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa'nın 3'üncü maddesine dair söylediği sözlere tepki gelmesi üzerine bunu bir "algı operasyonu" olarak nitelendirdi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
13 Ekim 2024 20:29
GÜNCELLEME
13 Ekim 2024 20:54
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 3. madde mesajı: Bu bir algı operasyonu!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazi Üniversitesinde yeni akademik yıl için düzenlenen törende Anayasa'nın 3'üncü maddesine dair bazı açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Anayasa'da yalnızca metni değiştirmenin "yetersiz" olacağını dile getirdi. 1961 Anayasası'nda ve 1982 Anayasası'nda bulunan çok sayıda maddenin değiştiğini hatırlatan Kurtulmuş, yine de maddelerin arasında "darbeci" olarak nitelendirdiği ruhun gizlendiğini ifade etti. 

Anayasa'nın 3'üncü maddesinde yer alan "devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü" ifadesinin değiştirilmesi gerekliliği üzerinde duran Kurtulmuş, şunları söyledi:

Kurtulmuş'un bu söylemlerine CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervioğlu dahil olmak üzere pek çok kesimden tepki geldi. Bunun üzerine Kurtulmuş, İsviçre'nin Cenevre şehrinde konuya dair bir açıklama yaptı. 

Tepkiler üzerine Kurtulmuş'tan açıklama geldi

Anayasa'nın ilk 4 maddesine dair herhangi bir tartışmanın söz konusu olmadığını dile getiren Kurtulmuş, bu meselede titizlikle davranılması gereken bir sürece girildiğini ifade etti.

Kurtulmuş, Anayasa'nın ilk 4 maddesine dair tartışmaların bu süreç için zararlı olacağını ve aynı zamanda zaman kaybı yaratacağını belirterek şunları söyledi:

Kurtulmuş, Anayasa'nın 3'üncü maddesine dair bir tartışma varmış gibi yansıtmanın yanlış olduğunu kaydederek bunu "haksızlık" ve "algı operasyonu" olarak nitelendirdi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa