Kuzey Kore'den dikkat çeken Güney Kore hamlesi: Ateş emri verildi

Muhtemel bir çatışmaya hazırlanan Kuzey Kore, Güney Kore'den gelecek İHA'lar (insansız hava araçları) için ateş emri verdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Ekim 2024 22:12
GÜNCELLEME
13 Ekim 2024 22:29
Kuzey Kore'den dikkat çeken Güney Kore hamlesi: Ateş emri verildi
AA
Kaynak AA

Kuzey Kore'nin, güney sınırındaki topçu birliklerine, Güney Kore'den gelebilecek İHA'lara (insansız hava aracı) karşı ateş açma emri verdiği bildirildi.

Kuzey Kore devlet ajansı KCNA'nın aktardığı habere göre; Kuzey Kore Genelkurmay Başkanlığından bir sözcü, sınırda konuşlu 8 topçu tugayına yerel saatle 20.00'a kadar ateş için hazır olmaları talimatını verdiklerini açıkladı.

"Her türlü İHA'yı vurun" emri verildi

Ayrıca, sınır ötesinden Kuzey Kore hava sahasına giren her türlü İHA'nın (insansız hava aracı) vurulması yönünde emir verildiği de belirtildi.

Haberde; Kuzey Kore ordusunun, Güney Kore'nin olası bir karşı saldırısına karşı hazırlıklı olduğu ve aniden tırmanabilecek silahlı çatışmalara karşı teyakkuzda bulunduğu ifade edildi.

Kuzey-Güney gerginliği yeniden tırmanmıştı

Gerginlik, Güney Kore'nin 3, 9 ve 10 Ekim tarihlerinde propaganda broşürleri taşıyan İHA'ları (insansız hava aracı) Pyongyang'a gönderdiği iddiası ile başlamıştı. 

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, bu durumu ulusal egemenliğe ve uluslararası hukuka yönelik ciddi bir ihlal olarak nitelendirerek Güney Kore'yi bu tehlikeli provokasyonları durdurmaya çağırmıştı.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı ise söz konusu iddiaları kabul etmemiş ve Kuzey Kore'ye herhangi bir İHA (insansız hava aracı) göndermediklerini açıklamıştı.

Buna rağmen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, 12 Ekim'de yaptığı açıklamada, bir daha Güney'den İHA (insansız hava aracı) gelmesi durumunda Kuzey'in sert bir şekilde karşılık vereceğini ve bunun "korkunç bir felakete" neden olacağını söylemişti.

Güney Kore Savunma Bakanlığı ise bu tehdide yanıt vererek Kuzey Kore'nin Güney Kore halkının güvenliğine zarar vermesi halinde rejiminin sonunun geleceği uyarısında bulunmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa