Dışişleri'nden İsrail açıklaması: İşgal politikasının delili...

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in UNIFIL'e yönelik saldırılarını "Lübnan'a yönelik işgal politikasının delili" olarak nitelendirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Ekim 2024 22:35
GÜNCELLEME
13 Ekim 2024 22:57
Dışişleri'nden İsrail açıklaması: İşgal politikasının delili...
AA
Kaynak AA

İsrail ordusunun Merkava tankları, Lübnan'da yer alan UNIFIL (Birleşmiş Milletler Barış Gücü) tesislerine baskın gerçekleştirdi. Ana kapısı tahrip edilen tesise İsrail tankları tarafından zorla girildi. İsrail askerleri, barış gücü görevlilerinden bölgedeki ışıklandırmayı kapatmalarını talep etti. 15 barış gücü görevlisinin, yoğun duman kaynaklı cilt tahrişi gibi problemler yaşadığı öğrenildi. 

Dünya genelinde tepki çeken olaya bir tepki de Türkiye Dışişleri Bakanlığından geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Lübnan'da bulunan UNIFIL'in (Birleşmiş Milletler Barış Gücü) bölge güvenliğine katkı sağlamak üzere görevlendirildiği hatırlatıldı.

İsrail'in savaşın bölgeye yayılmasını hedeflediği ve bu doğrultuda hareket ettiği belirtilen açıklamada, bu nedenle UNIFIL'in (Birleşmiş Milletler Barış Gücü) rolünün artık daha çok önem taşıdığı ifade edildi. 

Açıklamada, İsrail'in UNIFIL'e (Birleşmiş Milletler Barış Gücü) sık sık saldırdığına dikkat çekilirken söz konusu saldırılar, "Binyamin Netanyahu hükûmeti tarafından Lübnan'ı işgal etmeye yönelik bir politika yürütüldüğünün" ve "İsrail'in tüm şartlarda silah kullanımına hazır olduğunun" bir kanıtı olarak nitelendirildi.

"İsrail'e karşı ortak bir tutum" çağrısı

BMGK'nın (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) tüm üyelerinin kendi görevlendirdikleri BM (Birleşmiş Milletler) güçlerine yönelik İsrail saldırılarını engellemekle sorumlu oldukları ifade edilen açıklamada, bütün devletlere hem İsrail'e hem de onu askerî anlamda destekleyen ülkelere karşı ortak bir tutum sergilemeleri yönünde çağrıda bulunuldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa