Ömer Çelik'ten İsrail'e tepki: Barış yanlılarını "düşman" görüyor!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Lübnan'daki UNIFIL'e saldıran İsrail'in barış destekçisi olan herkesi "düşman" olarak kabul ettiğini söyledi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
13 Ekim 2024 23:40
GÜNCELLEME
13 Ekim 2024 23:57
Ömer Çelik'ten İsrail'e tepki: Barış yanlılarını ''düşman'' görüyor!
DHA
Kaynak DHA

İsrail tankları, bugün Lübnan'daki UNIFIL (Birleşmiş Milletler Barış Gücü) tesislerini bastı ve ana kapıya hasar verdi. İsrail ordusu, barış gücü personeline bölgedeki ışıklandırmayı kapatmaları yönünde bir talepte bulundu.

Aynı noktaya birden çok merminin atılması sonucunda ortaya çıkan yoğun duman kaynaklı olarak 15 askerin hem mide problemleri hem de cilt tahrişi gibi sorunlar ile karşı karşıya kaldığı bildirildi.

Söz konusu saldırıya ise birçok ülkeden tepki geldi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bu saldırılar ile İsrail'in Lübnan'ı işgal etmeye yönelik bir politika yürüttüğünün ve bütün şartlarda silah kullanmak üzere hazır olduğunun anlaşıldığını ifade etti. 

İsrail'in saldırılarına tepki gösteren isimlerden biri de AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik oldu. 

Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile İsrail'i eleştirdi.

"Tüm ülkeler için bir tehdit"

İsrail'in Lübnan'da yer alan UNIFIL'e (Birleşmiş Milletler Barış Gücü) saldırmasının aynı zamanda BM (Birleşmiş Milletler) üyesi bütün ülkelere saldırması anlamına geldiğini ifade eden Çelik, Binyamin Netanyahu hükûmetini de tüm ülkeler ve uluslararası hukuk için bir tehdit olarak nitelendirdi.

Çelik, son saldırılar ile birlikte İsrail tarafından barış destekçisi herkesin düşman olarak kabul edildiğinin ortaya çıktığını vurguladı.

Çelik, ayrıca barışı muhafaza etmek isteyen bütün ülkelere İsrail'e karşı birlikte hareket etmeleri yönünde çağrıda bulundu. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa