Mikati, Macron ile görüştü! Lübnan'daki mevcut durum ele alındı

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ülkesindeki mevcut durumu değerlendirmek üzere Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 00:03
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 00:20
Mikati, Macron ile görüştü! Lübnan'daki mevcut durum ele alındı
AA
Kaynak AA

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü. Mikati, Macron ile birlikte Lübnan'daki mevcut durumu ve İsrail'in devam eden saldırılarıyla ilgili diplomatik çözüm yollarını ele aldı.

Lübnan Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre; iki lider arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, İsrail'in saldırgan tutumunu durdurma yönündeki uluslararası çabalar masaya yatırıldı.

Mikati, görüşme sırasında İsrail’in saldırılarının sona erdirilmesinin yanı sıra yerlerinden edilmiş Lübnanlıların evlerine dönmesinin sağlanmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

BMGK'nın (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) 1701 sayılı kararının eksiksiz uygulanması gerektiğine dikkat çeken Mikati; bu kararın, bölgedeki barışı ve istikrarı sağlamak için kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Mikati, özellikle Lübnan'da bulunan UNIFIL'e (Birleşmiş Milletler Barış Gücü) yönelik İsrail'in düzenlediği saldırıların engellenmesi gerektiğini ifade etti.

"Lübnan'da acilen ateşkese varılmalı"

Fransa Cumhurbaşkanlığı, Macron'un Mikati ile yaptığı görüşmede "Lübnan'da derhal ateşkese varılmasının son derece acil olduğunu" vurguladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı ofisine göre; Macron, ayrı bir telefon görüşmesinde İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ı "bölge genelinde gerilimin azaltılmasını" desteklemeye çağırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa