Gazze'de okul vuruldu: 18 Filistinli yaşamını yitirdi

İsrail, Gazze'de sığınmacıların bulunduğu bir okulu hedef aldı. Söz konusu saldırı sonucunda 18 Filistinli yaşamını yitirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 00:38
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 01:10
Gazze'de okul vuruldu: 18 Filistinli yaşamını yitirdi
AA
Kaynak AA

Gazze'nin ortasındaki Nusayrat Mülteci Kampı'nda bulunan bir okula yönelik İsrail saldırısı, trajik sonuçlar doğurdu. Yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı bu okulda, çoğu çocuk ve kadından oluşan 18 Filistinli yaşamını yitirdi.

El Avde Hastanesi'nden alınan bilgilere göre, saldırı sonrasında yaralıların da hastaneye sevk edildiği ve aralarında yine çocukların bulunduğu çok sayıda kişinin tedavi altına alındığı belirtildi.

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun bu saldırıda Mufti isimli okulu hedef aldığını ve binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin bulunduğu bu alanın vurulduğunu bildirdi. 

Oynayan çocukları bile vurdular

İsrail ordusu, ayrıca Gazze'nin batısında yer alan Eş-Şati Mülteci Kampı'na yönelik bir saldırı gerçekleştirdi ve burada oynayan çocukları hedef aldı. Söz konusu saldırı nedeniyle 5 çocuk hayatını kaybetti. Aynı zamanda 12 kişi de yaralandı. Yaralıların çoğunun kadın ve çocuk olduğu ifade edildi. 

Hamas, saldırıya sert tepki göstererek özellikle çocukların hedef alınmasını "korkunç bir suç" olarak nitelendirdi ve bunun ahlaki bir çöküş olduğunu vurguladı.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Açıklamada, uluslararası hukuk örgütlerine çağrıda bulunularak bu suçların belgelenmesi ve sorumluların yargılanması için hukuki girişimlerin başlatılması talep edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa