Donald Trump'a üçüncü suikast girişimi engellendi

ABD'de (Amerika Birleşik Devletleri) düzenlenecek başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump'a bir suikast girişimi daha engellendi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 01:12
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 01:57
Donald Trump'a üçüncü suikast girişimi engellendi
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Eski ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Başkanı ve kasım ayında düzenlenecek başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump'ın Coachella, Kaliforniya'daki mitinginin yakınlarında silahlı bir adam tutuklandı. Bu da seçime sadece üç hafta kala Trump'a yönelik üçüncü suikast girişimi olarak kayıtlara geçti.

49 yaşındaki Vem Miller, cumartesi günü yerel saatle 17:00'den hemen önce eski başkanın Coachella, Kaliforniya'daki mitinginin yakınlarında bulunan bir kontrol noktasında durdurulduktan sonra gözaltına alındı.

Aracından silah çıktı

İddiaya göre, Miller'ın sahte VIP kimliği gösterdiği ve aracında dolu bir ateşli silah ve yüksek kapasiteli şarjör bulundurduğu tespit edildi. 

Yerel kolluk kuvvetleri; Temmuz ayında Butler, Pennsylvania'da Trump'ın kulağından vurulmasının ve Eylül ayında West Palm Beach, Florida'daki golf kulübünde silahlı bir şüphelinin Trump'ı öldürmeyi planlamasının ardından yaşanan bu son olayın "muhtemelen" üçüncü bir suikast girişimi olduğunu ileri sürdü.

"Muhtemelen başka bir suikast girişimini önledik"

Trump'ın kampanyasına yakın bir kaynak, silahlı saldırganın herhangi bir tehlike oluşturmadan yakalandığını söyledi.

Riverside County Şerif Ofisi; bu olayın, Trump'ın ya da etkinliğe katılanların güvenliğini etkilemediğini dile getirdi.

Riverside İlçe Şerifi Chad Bianco ise "Muhtemelen başka bir suikast girişimini önledik." ifadesini kullandı.

Trump destekçisi olduğu bilinen Bianco, Miller'ın kontrol noktasında sahte VIP ve basın kartları gösterdiğini ve aramanın da bu yüzden yapıldığını söyledi. Bianco'nun, olayla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir basın toplantısı düzenleyeceği duyuruldu.

10.000 dolar kefaletle serbest kaldı

Cumartesi günü Miller'ın siyah cipi kolluk kuvvetleri tarafından kontrol edildiğinde silahları, şarjörleri ve cephaneyi yasa dışı olarak bulundurduğu tespit edildi.

John Benoit Gözaltı Merkezi'nde tutulan Miller, 10.000 dolar kefaletle - suçlandığı iki kabahatin her biri için 5.000 dolar - serbest bırakıldı. 

Miller'ın bir sonraki duruşması 2 Ocak'ta yapılacak.

Son gelişmeler; Trump'ın koruma ekibinin, eski başkana yönelik iki suikast girişiminin ardından yüksek alarmda olduğu bir dönemde geldi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa