Zonguldak'taki Dayı-yeğen cinayetinin arkasındaki gerçek...

Zonguldak Devrek'te yaşanan olayda dayı-yeğen tabanca satışında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle öldürülmüş. İşte olayın detayları...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 05:10
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 05:10
Zonguldak'taki Dayı-yeğen cinayetinin arkasındaki gerçek...
EP
Esra Polat Editör

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde ormanda meydana gelen çifte cinayetle ilgili sır perdesi aralandı. Hayrettin Çorukcu (60) ve yeğeni Yüksel Kürekci’nin (46) öldürülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan Özgür Yolcu (28), cinayeti itiraf etti. Yolcu, tabanca satışı nedeniyle yaşanan bir anlaşmazlık sonucu önce Kürekci'yi, ardından da silahını almaya çalışan Çorukcu'yu vurduğunu söyledi.

Olayın Gelişimi

Olay, Devrek ilçesi Alparslan ve Bılık köyleri arasındaki ormanda, 3 gün önce meydana geldi. Çorukcu ve Kürekci, ormanda içki içtikleri sırada silahlı saldırıya uğradı. Olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri, Çorukcu’nun hayatını kaybettiğini, ağır yaralı olan Kürekci’nin ise hastaneye kaldırıldığını ancak kurtarılamadığını belirledi. Yapılan otopside, ikisinin de av tüfeğiyle vurulduğu tespit edildi.

Soruşturma ve Yakalanma

Jandarma ve polisin oluşturduğu özel bir ekip, yaklaşık bin saatlik kamera görüntüsünü inceleyerek olayı aydınlattı. Yapılan aramalarda 10 av tüfeği ele geçirildi ve 8 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden Özgür Yolcu, sorgusunda cinayeti itiraf etti. Yolcu, tabanca satışı nedeniyle Yüksel Kürekci ile tartıştıklarını, anlaşmazlık sonucunda Kürekci’ye ateş ettiğini ve Hayrettin Çorukcu’nun silaha davranması üzerine ona da ateş ettiğini söyledi. Yolcu, Kürekci’nin silahını ve mermilerini alarak olay yerinden kaçtığını ve bunları gömdüğünü de itiraf etti.

Tutuklama ve Cenaze

Özgür Yolcu, ifadesinin ardından tutuklandı. Cinayetin ardından Çorukcu ve Kürekci için köylerinde cenaze töreni düzenlendi. Jandarma, cenaze sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı ve dayı-yeğen köy mezarlığında toprağa verildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa