İsrail, Gazze'de hastane yerleşkesini vurdu

İsrail, Gazze'de hastane yerleşkesindeki yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladı. İşte saldırıya dair son bilgiler...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 05:50
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 08:40
İsrail, Gazze'de hastane yerleşkesini vurdu
EP
Esra Polat Editör

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta bölgesindeki Deyr el-Belah kentinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesindeki çadırları bombaladı. Bu çadırlarda yerinden edilmiş siviller kalıyordu. Saldırı sonucunda çok sayıda Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı belirtildi. Ayrıca saldırının çadırlarda yangına neden olduğu ve alevlerin yayılmaya devam ettiği bildirildi.

Hastane Yetkilileri: Yaralılarla Doldu

Aksa Şehitleri Hastanesi yetkilileri, saldırıda çok sayıda sivilin öldüğünü ve yaralandığını belirtti. Hastanenin yaralılarla dolu olduğunu ifade eden yetkililer, mevcut sağlık kapasitesinin hızla dolduğunu vurguladı.

Gazze Hükümeti: Çadırlar 7. Kez Bombalandı

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail ordusunun Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesindeki çadırlara 7. kez saldırı düzenlediğini açıkladı. Daha önce 10 Ocak, 13 Mart, 22 Temmuz, 4 Ağustos ve 27 Eylül 2024 tarihlerinde de hastane yerleşkesinde yer alan çadırlar bombalanmıştı. Saldırılar sonucunda 3 kişi öldü, 40 kişi yaralandı. Çadırlarda çıkan yangın ise halen devam ediyor.

Sosyal Medyada Paylaşılan Görüntüler

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, saldırı sırasında hastane yerleşkesinde çıkan yangında bazı kişilerin alevler içinde kaldığı ve çığlıkların duyulduğu görüldü.

42 Bin Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail'in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında, yaklaşık 17 bini çocuk ve 11 bin 378’i kadın olmak üzere toplamda 42 bin 227 Filistinli hayatını kaybetti. 98 bin 464 kişi ise yaralandı. Halen enkaz altında binlerce ölü olduğu tahmin edilirken, saldırılarla hastane ve okullar gibi sivil altyapılar da büyük zarar gördü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa