İsrail'den, Lübnan'ın güneyine hava saldırısı...

İsrail ordusu Hizbullah'tan gelen saldırının ardından, Lübnan'ın güneyine hava saldırılarını sürdürüyor. İşte bölgedeki sıcak gelişmeler...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 07:50
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 07:50
İsrail'den, Lübnan'ın güneyine hava saldırısı...
EP
Esra Polat Editör

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki birçok köy ve beldeye yönelik hava saldırıları ve topçu atışları düzenlemeye devam ediyor. Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın bildirdiğine göre, İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri, özellikle Sur, Sayda ve Marcayun kentlerine bağlı beldeleri hedef alıyor.

Siviller Yaralandı

Hava saldırılarının yoğunlaştığı Sur kentinin Nakura, Şem ve Tayr Harfa beldeleri hedef alınırken, Sayda'ya bağlı beldelere yapılan saldırılarda yaralanan sivillerin hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor. Ayrıca, Marcayun ve Sur'a bağlı bölgeler de İsrail topçu birliklerinin atışlarına maruz kalıyor.

Lübnan'daki Can Kaybı ve Yaralı Sayısı

İsrail'in Hizbullah ile sürdürdüğü çatışmalar sonucunda, Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana ölenlerin sayısı 2.306’ya ulaştı. Ölenlerin 104'ü çocuk, 194'ü kadın. Yaralı sayısı ise 10.698 olarak kaydedildi.

Bölgedeki Göç ve İnsani Durum

Lübnan’ın güneyinden başkent Beyrut ve kuzeye doğru göç dalgası sürerken, Lübnan hükümeti 430 binden fazla kişinin Suriye’ye göç ettiğini açıkladı. İsrail’in bombardımanları nedeniyle yüz binlerce insanın yerinden edildiği ve Lübnan’ın güneyindeki köylerde büyük hasar meydana geldiği tahmin ediliyor.

Hizbullah'ın Karşı Saldırıları

İsrail ordusunun Beyrut’a yönelik 27 Eylül'deki saldırısında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın hayatını kaybettiği bildirilmişti. Bunun üzerine Hizbullah, İsrail'e roket ve füzelerle karşılık vermeye devam ediyor. Ancak bu saldırılarda İsrail'deki askeri üslere verilen zararın sınırlı olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa