Gazze'deki soykırımın hedefi tehcir!

Arap Birliğinden yapılan açıklamada İsrail'in, Gazze'nin kuzeyindeki soykırımla tehciri hedeflediği bildirildi.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 08:10
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 08:10
Gazze'deki soykırımın hedefi tehcir!
EP
Esra Polat Editör

Arap Birliği, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yürüttüğü askeri operasyonları "soykırım" olarak nitelendirdi ve bu saldırıların Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini amaçlayan bir tehcir planının parçası olduğunu belirtti. Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, özellikle Cibaliya Mülteci Kampı ve çevresindeki saldırıları şiddetle kınadı.

Ebu Gayt, İsrail’in Gazze'deki saldırılarını sürdürürken, dünya kamuoyunun dikkatini Lübnan'daki çatışmalara çekerek, Gazze'deki "yüz kızartıcı suçlarını" örtbas etmeye çalıştığını söyledi. Ayrıca, İsrail'in Gazze'yi kuzeyden kopararak Filistinlileri tamamen yerinden etmeyi hedeflediğini belirtti. İsrail'in, Gazze'deki sivilleri hedef alarak gıda, su ve temel yaşam maddelerine erişimi engellediğini ve acımasız bir politika izlediğini vurguladı.

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları ve İnsan Kaybı

İsrail ordusu, son on gündür Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya, Beyt Lahiya ve Beyt Hanun bölgelerine yönelik kara ve hava saldırılarını artırdı. Bölge, ağır bir abluka altında tutuluyor. İsrail’in 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 42 bini geçti. Bu ölümler arasında 17 bin çocuk ve 11 bin 378 kadın bulunuyor, 98 binden fazla kişi ise yaralandı.

Gazze'deki Durum

Gazze’de enkaz altında binlerce kişinin hala kurtarılmayı beklediği belirtilirken, hastaneler, okullar ve diğer sivil altyapılar hedef alınarak bölgedeki hayati hizmetler tamamen çökmüş durumda. Arap Birliği, bu saldırıların sadece askeri değil, aynı zamanda insani bir krizi derinleştiren stratejik bir hamle olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa