2024 Extreme Kupası 3. ayağı Ankara'da yapıldı

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun (TOSFED) faaliyet takviminde yer alan 2024 Extreme Kupası'nın 3. ayak yarışları Kahramankazan'da yapıldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 08:30
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 08:30
2024 Extreme Kupası 3. ayağı Ankara'da yapıldı
AA
Kaynak AA

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun (TOSFED) 2024 faaliyet takviminde yer alan Extreme Kupası'nın 3. ayak yarışları, Kahramankazan'da büyük bir coşkuyla yapıldı. Dağyaka Mahallesi'nde bulunan off-road parkurunda gerçekleştirilen organizasyonda TR1 kategorisinde 6, TR2 kategorisinde ise 8 araç ve toplam 28 sporcu yarıştı.

Yarışlar, ilk gün "Narinler Yaşasın" etabıyla başladı ve ikinci gün "Atam İzindeyiz" etabıyla devam etti. Ailelerin çocuklarıyla birlikte katılım gösterdiği etkinlikte, yazdan kalma güzel hava eşliğinde hem off-road heyecanı yaşandı hem de katılımcılar keyifli bir hafta sonu geçirdi.

Her bir araç, 14 kapıdan geçmeyi hedefleyerek toplamda 3 etapta mücadele etti. Özellikle 3 numaralı kapıda yer alan çamur havuzu, birçok aracın yarış dışı kalmasına sebep oldu. Çamur ve su dolu zorlu parkurda devrilen bazı araçlar kendi imkanlarıyla devam etmeye çalıştı, başarılı olamayan araçlar ise iş makineleri yardımıyla çekildi ve yarış dışı kaldı.

Yarış Sonuçları:

TR1 Kategorisi:

Can Özkurt – Seyfullah Tahir

Uğur Kabal – Mesut Karaaslan

Ahmet Kurt – İbrahim Ateş

TR2 Kategorisi:

Oğuz Kağan Öztürk – Gökhan Yalçın

Cihan Çelikten – Adem Yılmaz

Atilla Çakır – Şenal Coşkun

"Zorlu ama Eğlenceli Bir Yarıştı"

TR1 kategorisinde birinci olan Can Özkurt, yarış sonrası yaptığı açıklamada parkurun oldukça zorlayıcı olduğunu belirtti. "Allah nasip etti, bileğimizin hakkıyla birinci olduk. Hem zorlandık hem eğlendik, güzel bir parkur hazırlanmış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa