Meteoroloji'den 2 kent için sarı alarm! Bu iller yağışlı

İki il için sarı kodlu uyarı veren Meteoroloji, bazı illerde yağış beklendiğini duyurdu. 14 Ekim 2024 Pazartesi günü hava raporu haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 08:57
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 09:33
Meteoroloji'den 2 kent için sarı alarm! Bu iller yağışlı
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde hava durumu parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi, İskenderun Körfezi, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Sinop çevresinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Pus ve sis görülecek bölgeler

Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’in iç bölgelerinde yer yer pus ve sis oluşacak.

Özellikle sürücülerin bu bölgelerde görüş mesafesinin düşebileceği ihtimaline karşı dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.

Sıcaklıklar yükseliyor

Hava sıcaklıkları ise kuzey ve doğu bölgelerinde mevsim normallerinde seyredecek. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkların 2 ila 4 derece arasında artacağı öngörülüyor.

Özellikle batı bölgelerinde sıcaklık artışının etkisi hissedilecek.

Doğu Karadeniz’de sarı kodlu uyarı

Doğu Karadeniz'de beklenen yağışlar nedeniyle Artvin ve Rize illeri için Meteoroloji tarafından sarı kodlu uyarı yapıldı.

Bu bölgelerde sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor, bu nedenle su baskını ve ani sel gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa